contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek Nooit meer van Colleen Hoover

Recensie Nooit meer van Colleen Hoover

♥♥♥♥♥ -hartjes

Nooit meer van Colleen Hoover heeft mij geraakt. Wat een mooi verhaal is dit.

Nooit meer van Colleen Hoover gaat over Lily. Lily heeft een slechte jeugd gehad. Ze is na haar studie naar Boston verhuist en heeft wil haar verleden achter zich laten. Ze wil niet dezelfde fout als haar moeder maken en leert Ryle kennen. Ryle is een knappe neurochirurg met wie ze een goede klik heeft. Ook leest ze haar haar oude dagboek, nog een keer, om haar verleden hierna goed af te kunnen sluiten.
Maar dan komt Atlas, haar eerste liefde weer in haar leven tevoorschijn.

Ik vond het verhaal heel langzaam op gang komen. Iets te langzaam. Toch was dit niet storend en dat verbaasde me eigenlijk. De schrijfster heeft een fijne rustige vertelstijl en dit leest prettig. Ze neemt de tijd om op een beeldende manier de lezer van de benodigde informatie te voorzien. En ondanks dat er voor een tijdje niets belangrijks gebeurde werd het verhaal niet saai. Ben ook beetje dubbel over dit begin. Aan de ene kant had het eerste gedeelte een stuk korter gemogen, maar aan de andere kant was het ook wel een fijne ervaring om langzaam in het verhaal te komen op een heel relaxte manier.

Gelukkig, ondanks haar rustige vertelstijl, is er opeens wel een hoop gebeurd en zit je midden in het verhaal. Het verhaal liet mij toen ook niet meer los. Lily worstelt met een probleem dat ze niet wil inzien. En als lezer wil je het zelf ook negeren. Want dit is anders. Toch? Je blijft als lezer hopen.
Door dagboekfragmenten wordt haar slechte jeugd duidelijk. Dit vind ik goed gedaan. De dosering van informatie hierin is helemaal perfect. Wat we lezen in de dagboekfragmenten wie Lili is geworden en wat ze belangrijk vindt. Ook wat haar band is met haar jeugdvriend Atlas.

Het thema heeft Colleen Hoover heel mooi overtuigend en geloofwaardig neergezet. Het heeft de hoofdpersonage niet zwak gemaakt, maar juist sterker. Ik heb bewondering voor Lily. Het verhaal heeft me dan ook geraakt. Hoe verder ik bij het einde kwam, hoe meer moeite ik kreeg om het boek weg te moeten leggen. Ik ben dan na dit boek ook zeker van plan om meer boeken van Colleen Hover te gaan lezen.


Lees ook mijn andere recensies

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes recensie grenzeloos van Lis Lucassen

Ik mocht dit boek vooruit lezen voor de Hot or not van Hebban.

Titel: Nooit meer
Auteur: Colleen Hoover
Genre: Feelgood roman
Gelezen uitgave: Vooruitlees exemplaar
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401910569 , 9789401910552

Lees naast Colleen Hoover ook eens de boeken van Cora Carmack, Jennifer Armentrout en Lis Lucassen.