contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Recensie cafe Zon en Zee van Jenny Colgan

Recensie Café Zon & Zee - Jenny Colgan

♥♥♥♥ -hartjes

Lang geleden las ik Hebbes van Jenny Colgan. Dit boek vond ik goed en ik nam me voor om meer van deze schrijfster te gaan lezen. Maar er werd steeds niets van haar vertaald naar het Nederlands.
Gelukkig brengt Luitingh Sijthoff daar nu verandering in. Na al die tijd is er eindelijk een tweede boek van haar vertaald, namelijk Café Zon en Zee.

Flora is op het Schotse eiland Mure opgegroeid, maar woont nu in Londen. Ze zou niet zo snel meer terug willen naar Mure. Maar dan moet ze voor een opdracht voor haar werk toch echt terug.

Ik keek uit naar dit boek. Maar het eerste hoofdstuk van Café Zon & Zee vond ik niet zo fijn lezen. Te overdreven en een afstandelijk vertelperspectief. Ik werd even bang dat dit het hele boek zo zou gaan.
Maar gelukkig. Vanaf hoofdstuk twee is het een veel fijnere vertelperspectief. Vanuit Joël en Flora wordt dan het verhaal verteld.

Het boek leest prettig. We zien hoe Flora na haar lange afwezigheid zich niet zo prettig voelt op Mure. Mure is een verzonnen eiland door Jenny Colgan, maar voelt als lezer heel werkelijk aan. Het is een klein eiland en ik voel me er als lezer al snel thuis, ook de bewoners leer ik goed kennen. De tradities en eilandgewoonten komen overtuigend over alsof de schrijver het eiland en de mensen echt heeft gekend.
Flora en Joël zijn menselijke personages die hun gebreken hebben. Flora voelt zich schuldig dat ze na de dood van haar moeder haar familie in de steek heeft gelaten.
Oh ja, en dat Flora mijn lievelingswhisky drinkt, een absolute pluspunt.
Joël heeft geen goede jeugd gehad en probeert een carrière na te jagen om dit achter zich te laten.

Dit is een heerlijk Feelgood boek. Het heeft echt veel te lang geduurd dat er een tweede boek van Jenny Colgan is vertaald, wel 17 jaar. Ik hoop dat we voor haar volgende boek minder lang hoeven te wachten.


Vind jij de boeken van Jenny Colgan ook zo heerlijk lezen?
Lees dan ook eens boeken van Marian Keyes, Cathy Kelly of Jill Mansell. Zie ook mijn andere recensies


Ik las dit boek ook voor een We love Feelgood Groupsread


Titel: Cafe Zon en zee
Auteur: Jenny Colgan
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Genre: Feelgood roman, chicklit
Gelezen uitgave: Recensie exemplaar 2017
Eerste uitgave: januari 2018

Lees ook eens de boeken van Jill Mansell, Marian Keyes, Freya North en Kate Fforde.