contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Liefde en geluk van Welch

Recensie Liefde en geluk van Jenna Evans Welch

♥♥♥♥♥ -hartjes

Ik vond Liefde en geluk van Jenna Evans Welch een heerlijk vrolijk boek met veel humor. Een echte aanrader als je even lekker wilt ontspannen met een reisboek.

Een boek dat over een roadtrip door Ierland gaat, die kon ik gewoon niet voorbij laten gaan. Addie heeft iets doms gedaan, en een gebroken hart. Haar toekomst ligt in puin. Ze is met haar familie verplicht mee naar een bruiloft van haar tante in Ierland. De familie gaat nog een rondreis doen in Ierland, maar Addie mag gelukkig naar haar vriendin Lina in Italie. Ze moet Lina dringend in het echt spreken, haar opbiechten wat er allemaal is misgegaan. Haar broer Ian, met wie ze de laatste tijd voortdurend ruzie heeft, zal met haar meegaan, alleen is hij boos op haar en heeft hij heel andere plannen.

De cover vind ik leuk. hij is rustig en strak, oogt vrolijk en is in dezelfde stijl als die het debuut van Jenna Evans Welch Liefde & Gelato. En dat verwijst er ook naar dat deze boeken bij elkaar horen. Wees gerust, je kan ze los van elkaar lezen. Liefde & geluk gaat over Addie en Liefde & Gelato gaat over Addie's vriendin Lina. Wat leuk is trouwens, in Liefde & geluk komt Lina ook weer voor.

De reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet die Addie vindt in een hotel, en daarna meeneemt, vind ik hilarisch. Geweldig. Naast tips om naartoe te gaan staan hier ook opdrachten in. Maar ook de reisgids op zich is heel leuk door de auteur geschreven. Tussen de hoofdstukken door lees je mee in deze reisgids.

De personages zijn goed geloofwaardig neergezet. Addie heeft een stomme fout gemaakt, haar ouders mogen hier niet achter komen, maar haar broer Ian vindt dat ze het hen moet vertellen. Hierdoor zit ze steeds met een dilemma. Ze weet ook wel dat Ian gelijk heeft, maar ze schaamt zich. En toch kijkt ze op naar haar grote broer. Ze wil het zo graag goedmaken met hem. Ze wil niet dat hij nog langer boos blijft op haar. Dat maakt dat je al snel gaat meeleven met haar. Gaat het nog goed komen tussen broer en zus?
Ian wil niet naar Itali?, maar naar plekken in Ierland die voor hem belangrijk zijn. Zijn beweegredenen zijn heel overtuigend uitgewerkt. Hij vindt het helemaal niet leuk dat zijn kleine zusje meegaat en baalt als hij opgescheept zit met haar. Er is een duidelijke broer zus relatie, want ondanks dat hij boos is op zijn kleine lastige zusje, geeft hij wel om haar.
Rowan de Ierse vriend van Ian is de verstandigste van de drie roadtrippers. Hij moet steeds de ruzies tussen broer en zus sussen, maar lijkt ook veel volwassener. Hij is de stabiele factor van het trio en wekt je genegenheid hierdoor op. Gelukkig is hij erbij, anders zou het helemaal niet goed gaan tussen broer en zus.

Addie heeft liefdesverdriet en je leest af en toe flashbacks. Ondanks dat ik Addie echt een leuk personage vind, leef ik meer mee met Addie vanwege het gedoe met haar broer dan haar liefdesverdriet. Ik vind dat de flashbacks iets sterker uitgewerkt hadden gemogen, iets langer. Ze zijn niet slecht en mogen absoluut niet ontbreken in dit verhaal, maar er had van mij iets meer kracht in gemogen. Ze hadden net iets beter gekund voor mijn gevoel.

De verhaallijn is goed en geloofwaardig neergezet. De beweegredenen van de personages uit het reistrio kloppen en zijn overtuigend. Ook de roadtrip die je met het trio maakt is mooi beeldend omschreven. Ik ben gek op Ierland en ben er al meerdere keren geweest. Door dit boek krijg ik zin om een volgende keer de plekjes uit de reisgids te gaan bezoeken. Het is dat ik net terug ben van een tripje UK, maar ik wil snel weer terug, en dan weer naar Ierland!

Liefde & geluk is een heerlijk geschreven young adult. Een vrolijk boek met veel humor. Het verhaal leest lekker vlot. Er zitten leuke humoristische stukjes tussen. Het enige nadeel, dit boek is veel te snel uit!

Lees ook mijn andere recensies.

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie Eens gegeven Charlotte de Monchy recensie Hot mess Lucy Vine recensie Nachten in New York Sarah Morgan recensie Tussen zussen van Cathy Kelly recensie De vijfde brief Nicola Moriarty recensie Mijn niet zo perfecte leven Sophie Kinsella recensie Ik zie je op het strand van Jill Mansell recensie Nu of nooit Marian Keyes

Titel: Liefde en Geluk
Auteur: Jenna Evans Welch
Genre: Young Adult
Originele Titel: Love and Luck
Aantal pagina's: 319
Gelezen uitgave: 2018
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 978 94 027 0229 3

Lees ook eens De verborgen geschiedenis van ons van Jessi Kirby, Waar is Bernadette van Maria Semple of Infamous van Lauren Conrad.