contact   
recensies   
feelgood   
blog   
 home     feelgood     recensies     contact   

Welkom in mijn book sleeve hoekje

Ik maak book sleeves, omdat ik het zo leuk vind om mee bezig te zijn. Naast schrijven, mijn baan als content creator, feelgood verhalen en boekenrecensies schrijven, vind ik het fijn om achter de naaimachine te zitten en hiermee mooie dingen te creëren. Ik geniet er steeds van als ik mooie stof in de winkel uitzoek, later patronen uitmeet en snijdt en een mooi eindproduct zoals een book sleeve of tas creëer.

De perfecte boekentas

Ik dacht dat de perfecte boekentas of niet bestond, of dat deze onvindbaar was. Ik ben een boekennerd en neem bijna altijd wel een feelgood boek, of sinds de laatste tijd mijn Kobo e-reader, mee. Dat ik zelf book sleeves en tassen ben gaan maken is begonnen omdat ik nooit een fijne boekentas kon vinden waarin mijn boeken pasten zonder beschadigingen achteraf. Daarnaast was de ene tas is te groot, de andere te klein, of ze waren gewoon lelijk. Toen ik eindelijk een mooie en goede maat tas had, ging deze veel te snel kapot.

Waarom maak ik niet zelf een tas?

Waarom maak ik niet zelf een tas? dacht ik toen. Ik ben gaan surfen op Pinterest en Youtube en heb hier veel inspiratie en kennis opgedaan.
Het leek eenvoudig, maar dat was het niet. Eerst ben ik begonnen met het maken van hobotassen. In eerste instantie zijn dit eenvoudige tassen om te maken, en als je er eenmaal goed in bent, kan je eenvoudig dubbelzijdige tassen maken. Ze hebben ook een mooie hippie uitstraling.
Een nadeel vond ik, dat ik omdat de tassenband meegeknipt werd uit de stof, dat ik veel reststof overhield. De reststofjes waren te klein om er iets anders van te maken en dit vond ik zonde.

Uiteindelijk ben ik gekomen op drie fijne maten tassen waar ik blij van wordt:
- Handtasje
Een klein praktisch handtasje voor als ik niet veel spulletjes naast mijn boek onderweg nodig heb
- Medium tas
Een tas die ik om mijn schouders hang, en waar ik lekker veel spulletjes in meeneem
- Strandtas
Voor in de zomer en op vakanties. Hier past lekker veel zooi in, maar belangrijkste, een strandhanddoek en een vakje voor zonnebrand.

Book sleeves

Op Pinterest, Youtube, en op boekenblogs kwam ik nog iets tegen. Book sleeves. Ik kende het daarvoor nog niet, maar ik vond het zo handig. Een book sleeve is een hoes waarin je boeken kan beschermen en wordt ook wel boekenetui of boekenhoes genoemd. Want ondanks een mooie praktische tas, kan een boek onderweg beschadigen. Met een book sleeve hoef ik me hier geen zorgen meer om te maken.

Ik heb een vaste baan als content creator en daar ga ik niet mee stoppen, omdat ik dit werk veel te leuk vind om te doen. Maar ik vind het fijn om meer met mijn book sleeves en tassen te doen en daarom ben ik Nathalies Etsy shop begonnen waar ik handgemaakte book sleeves, handtasjes, schoudertassen en strandtassen verkoop.

Nathalies Etsy shop   

book sleeves    handtasjes    schoudertassen    strandtassen

Zie op deze site een impressie van de artikelen die ik maak en verkoop. Zie je iets leuks of wil je een book sleeve of tas bij mij bestellen? Is het artikel van deze site uitverkocht en wil je deze alsnog bestellen? Vaak heb ik nog stof, of is de stof nog leverbaar en kan ik het artikel nog maken.

Booksleeves feelgood time uit Nathalies Etsyshop Booksleeve en tas comics uit Nathalies Etsyshop