contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto Grenzeloos

Recensie Grenzeloos van Lis Lucassen

♥♥♥♥ -hartjes

Grenzeloos van Lis Lucassen is een New Adult van Nederlandse bodem dat zich in Amerika afspeelt.

Becca gaat een semester in California studeren. Deze studie is eigenlijk een vlucht van thuis. Hier in California kan ze vrij zijn. Kan ze weer normaal ademhalen. Ze maakt al snel kennis met Dee, en met Dees stiefbroer Thor, sterspeler van het footballteam. Het voelt verkeerd om verliefd te worden op Thor en Becca probeert de aantrekkingskracht te weerstaan. Het kan niet. Het mag niet. In Nederland is ze nog getrouwd.

De schrijfstijl leest prettig. Er zit meteen al een vaart in het verhaal, maar je blijft nieuwsgierig naar Becca’s achtergrond, want die blijft geheimzinnig. Becca trekt je als lezer dan ook al snel het verhaal in. Ze probeert in California een nieuwe start te maken. Ook denkt ze aan haar verleden in Nederland. Aan de strenge christelijke familie waar ze voor is gevlucht. Al snel ga je mee in haar verhaal, haar nieuwe start in America.

Als personage is Becca mooi neergezet, aan de ene kant heeft ze heimwee, maar aan de andere kant wil ze dat christelijke leventje achter zich laten en hier eindelijk gaan leven. En daar heeft ze nog een beetje moeite mee. Die onzekerheid voelt herkenbaar.

De andere hoofdpersonages Dee en Thor zijn ook leuke personages met hun eigen dromen en achtergrond. Dee wil naar New York om een mode opleiding te doen, maar zit hier vast omdat haar moeder liever heeft dat ze in dezelfde stad als haar stiefbroer studeert. Thor wil niet dezelfde fout als zijn vader maken.. Grappig dat bij de bij personages een naamgenootje Nathalie bij zit. Alleen wel jammer dat zij een echte bitch is. Zo ben ik zelf niet hoor…

Door de aantrekkingskracht tussen Becca en Thor en haar verleden dat Becca niet aan Thor en Dee durft te vertellen, blijft er een spanning in het verhaal zitten. Naar het einde toe gebeurt er wel even iets heftigs waardoor het verhaal onverwachts een heel andere kant op gaat. Ik vond het een beetje jammer dat je vanaf het begin het gevoel krijgt dat Becca’s geloofsachtergrond een groot ding is. Maar aan het einde wordt dit een beetje afgeraffeld. Die verhaallijn had van mij iets groter en beter uitgewerkt gemogen, hij ligt nu nog te veel en te ver op de achtergrond terwijl er wel een nadruk op wordt gelegd.
Maar dat is mijn enige minpuntje. Na dit eerste deel ben ik heel nieuwsgierig geworden naar het volgende deel dat over Jax gaat. Een van de bijpersonages uit dit eerste deel.

Er wordt trouwens veel pizza gegeten in dit boek en kreeg er tijdens het lezen dan ook heel erg trek in… pizza. Misschien een tip om voordat je dit boek gaat lezen eerste een pizza te bestellen?


Alle recensies.