contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto Grenzeloos

Recensie Grenzeloos van Lis Lucassen

♥♥♥♥ -hartjes

Grenzeloos van Lis Lucassen is een New Adult van Nederlandse bodem.

Grenzeloos van Lis Lucassen is het eerste deel uit de California Campus serie. Becca gaat een semester in California studeren. Deze studie is eigenlijk een vlucht van thuis. Hier in California kan ze vrij zijn. Kan ze weer normaal ademhalen. Ze maakt al snel kennis met Dee, en met Dees stiefbroer Thor, sterspeler van het footballteam. Het voelt verkeerd om verliefd te worden op Thor en Becca probeert de aantrekkingskracht te weerstaan. Het kan niet. Het mag niet. In Nederland is ze nog getrouwd.

Schrijfstijl Grenzeloos Lis Lucassen

De schrijfstijl leest prettig. Er zit meteen al een vaart in het verhaal, maar je blijft nieuwsgierig naar Becca’s achtergrond, want die blijft geheimzinnig. Becca trekt je als lezer dan ook al snel het verhaal in. Ze probeert in California een nieuwe start te maken. Ook denkt ze aan haar verleden in Nederland. Aan de strenge christelijke familie waar ze voor is gevlucht. Al snel ga je mee in haar verhaal, haar nieuwe start in America.

Personages Grenzeloos Lis Lucassen

Als personage is Becca mooi neergezet, aan de ene kant heeft ze heimwee, maar aan de andere kant wil ze dat christelijke leventje achter zich laten en hier eindelijk gaan leven. En daar heeft ze nog een beetje moeite mee. Die onzekerheid voelt herkenbaar.

De andere hoofdpersonages Dee en Thor zijn ook leuke personages met hun eigen dromen en achtergrond. Dee wil naar New York om een mode opleiding te doen, maar zit hier vast omdat haar moeder liever heeft dat ze in dezelfde stad als haar stiefbroer studeert. Thor wil niet dezelfde fout als zijn vader maken.. Grappig dat bij de bij personages een naamgenootje Nathalie bij zit. Alleen wel jammer dat zij een echte bitch is. Zo ben ik zelf niet hoor…

Door de aantrekkingskracht tussen Becca en Thor en haar verleden dat Becca niet aan Thor en Dee durft te vertellen, blijft er een spanning in het verhaal zitten. Naar het einde toe gebeurt er wel even iets heftigs waardoor het verhaal onverwachts een heel andere kant op gaat. Ik vond het een beetje jammer dat je vanaf het begin het gevoel krijgt dat Becca’s geloofsachtergrond een groot ding is. Maar aan het einde wordt dit een beetje afgeraffeld. Die verhaallijn had van mij iets groter en beter uitgewerkt gemogen, hij ligt nu nog te veel en te ver op de achtergrond terwijl er wel een nadruk op wordt gelegd.
Maar dat is mijn enige minpuntje. Na dit eerste deel ben ik heel nieuwsgierig geworden naar het volgende deel dat over Jax gaat. Een van de bijpersonages uit dit eerste deel.

Pizza

Er wordt trouwens veel pizza gegeten in dit boek en kreeg er tijdens het lezen dan ook heel erg trek in… pizza. Misschien een tip om voordat je dit boek gaat lezen eerste een pizza te bestellen?


Persoonlijk vind ik Lis Lucassen fijne feelgood new adult boekens schrijven. Naast Grenzeloos heb ik meerdere boeken van haar gelezen, maar nog lang niet alles. Haar eerste serie Hitte smaakte al naar meer en in de boeken die hierna zijn geschreven merk je een groei in haar schrijfstijl. De boeken worden beter. Op dit moment is Grenzeloos mijn favoriet van Lis Lucassen. Ik heb ook een recensie van Misverstand online staan.

Titel: Grenzeloos
Auteur: Lis Lucassen
Genre: New Adult
Gelezen uitgave: 21 augustus 2018
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401911122 , 9789401911139
Recensent: Nathalie Koenekoop