contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
lucy dillon honderd stukjes van mij

Recensie Honderd stukjes van mij - Lucy Dillon

♥♥♥♥ - hartjes

Voor Hebban mocht ik met de Hot or not van Honderd stukjes van mij van Lucy Dillon meedoen. Hoe stoer is dat?
En wat een mooi boek vond ik het.

Ik moest in het begin wel heel erg wennen aan hoofdpersonage Gina. Gina is een rustig personage en vertelt niet zoveel uit haarzelf en vanuit haar vertelperspectief ook niet. De schrijfstijl leest langzaam, maar op zijn eigen manier ook wel prettig. Gina zit niet lekker in haar vel en dingen uit haar verleden heeft ze nooit goed kunnen loslaten. Ze ligt in scheiding, is verhuisd naar een appartementje en langzaam, door bepaalde spullen die ze opruimt en de bijbehorende herinneringen die ze deelt, leer ik haar kennen. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug en ik krijg steeds meer bewondering voor haar, door wat ze allemaal heeft doorstaan. En die twee exen vind ik klootzakken. Hoe hebben ze haar toen in de steek kunnen laten?

Ik vind het heel mooi dat het boek de boodschap meegeeft dat je moet open staan voor de mooie dingen, de mooie momenten, maar dat je wel in het NU moet leven en er NU van moet genieten. En het werkt bevorderend voor als je teveel troep hebt. Ik krijg steeds meer het voornemen om mijn oude dozen op zolder ook eens goed uit te gaan ruimen, ik moet er alleen nog aan beginnen.

Benieuwd of dit boek voor iedereen een Hot is geworden op Hebban? Zie Hot or not Honderd stukjes van mij van Lucy Dillon.

Andere recensies

Ik las ook:
Een klein gebaar - Lucy Dillon

Andere boeken die in dezelfde feelgood stijl passen en ik tip:
Versplinterd - Dani Atkinsn
Onder de Afrikaase zon - Adrienne Benson

Lees recensies van andere feelgood boeken die ik las.

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes


Titel: Honderd stukjes van mij
Auteur: Lucy Dillon
Genre: Feelgood
Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: A Hundred Pieces of Me Aantal pagina’s: 480
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026142000, 9789026142017, 9789462538085
Recensent: Nathalie Koenekoop