contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Recensie De vijfde brief Nicola Moriarty

Recensie De vijfde brief - Nicola Moriarty

♥♥♥♥ -hartjes

Ik mocht meedoen met de #hebbanbuzz voor de vijde vrief van Nicola Moriarty. Voor publicatiedatum mocht ik dit boek al lezen.

Tijdens een dronken bui in een vakantiehuisje schrijven vier vriendinnen die elkaar al vanaf hun schooltijd kennen anoniem een brief waarin ze een geheim opbiechten. Het idee erachter is dat niet bekend zal worden wie welke brief heeft geschreven. Maar dan blijkt er een vijfde hatelijke brief tussen te zitten. Wie heeft die brief geschreven? En is er nog steeds een hechte vriendschap, of zijn de vriendinnen na al die jaren toch uit elkaar gegroeid en stelt de vriendschap nu niets meer voor?

Het boek is in een simpele en vlotte schrijfstijl geschreven. Hierdoor leest het als een trein.
Wie die vijfde brief heeft geschreven houdt mij geboeid. Per hoofdstuk verandert mijn vermoeden naar wie de schrijver van deze brief nou is.
Overtuigingen vind ik geloofwaardig neergezet. De vriendinnen hebben alle vier ook verschillende karakter eigenschappen, alhoewel ik in het begin steeds Eden en Trina door elkaar haal.
Het perspectief vond ik soms verwarrend. De ene keer leek het vanuit Joni, en dan opeens weer vanuit een alwetende verteller.
Alhoewel het verhaal lekker vlot leest had het van mij best beeldender gemogen. Omgevingen worden amper omschreven en aan het einde blijkt pas dat Joni lang krullend haar had.

Conclusief: Een lekkere vlotte, maar simpele Feelgood roman waarin je door wil blijven lezen en die je binnen no-time uit zal hebben.


Lees ook mijn andere recensies

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie laat me gaan van gayle forman recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyesTitel: De vijfde brief
Auteur: Nicola Moriarty
Uitgeverij: De Fontein
Genre: Feelgood roman

Heb jij de boeken van haar zussen Liane Moriarty en Sinead Moriarty al gelezen?