contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto 19% kans op geluk title=

Recensie 19% kans op geluk van Yvanka van der Zwaan

♥♥♥♥♥ -hartjes

19% kans op geluk van Yvanka van der Zwaan, wat een heerlijk vlot en grappig boek is dit. ? Wanneer komt haar volgende boek uit?

Ava is alleenstaand moeder en eindelijk over haar vorige relatie heen. Ze is klaar om alles los te laten en staat er goed voor. Een nieuwe start. Ze is weer helemaal in balans.
Maar dan trekt Thomas, haar ex, weer bij haar in omdat hij nergens anders terecht kan. En komen er onzekerheden op de werkvloer. Er komt een nieuwe baas en ze bevalt daar niet zo goed meer. Ze vreest voor ontslag en terecht. Opeens is ze het buitenbeentje.
Er moet iets gaan gebeuren. Gelukkig heeft ze vriendinnen waar ze op kan rekenen en die vinden dat het tijd voor haar wordt voor een nieuwe man.

Ik had nog nooit iets van Yvanka van der Zwaan gelezen, maar een oude titel van haar, Geen gezeur meer wijn is mij altijd blijven hangen en spreekt mij steeds opnieuw aan om nog eens te willen gaan lezen. Toen ik de kans kreeg om dit boek voor Hebban Club Feelgood vooruit te mogen lezen gaf ik me dan ook meteen op.

De cover vind ik lekker vrolijk en kleurrijk. Geeft mij het gevoel dat dit een lekker zomerboek gaat zijn en zou ik in een boekenwinkel ook wel oppakken. De titel begreep ik voor het lezen niet zo en deze sprak mij eigenlijk niet echt aan. Maar na het boek te hebben gelezen vind ik dit een geweldige titel en absoluut de perfecte titel voor het boek.

Vanaf hoofdstuk 1 wordt hoofdpersonage Ava al leuk neergezet en zit er vaart in het verhaal. Ze is zo lekker overdreven perfectionistisch, maar desondanks gaan dingen steeds mis bij haar. Vanaf het begin al. De schrijfstijl is hierdoor lekker vlot en bevat veel humor. Ava vind ik dan ook een heerlijk personage om over te lezen. Ik leef mee met haar. Ik heb ooit ook zo?n kleurenbeoordeling gehad waar zij op haar werk mee worstelt. Hihi, gelukkig heb ik wel meer geel, maar ik snap die nieuwe baas van Ava niet zo goed hoor. Je hebt juist een mix van alle types op kantoor nodig om een goed team te kunnen hebben. Ik leef dan ook erg mee met Ava die niet wordt gewaardeerd omdat ze in de voor haar baas verkeerde kleurencombinatie valt.
Die eigenschap van haar als perfectionist is heel goed en mooi uitgewerkt. Haar lijstjes. Haar analyses in alles en de uitwerkingen hiervan door haar. De dingen waar ze zich dan weer aan ergert.

De dates van haar zijn ook lekker hilarisch. Ook haar manier waarop ze het op een gegeven moment aanpakt om niet te veel tijd hieraan te willen verliezen. Gelukkig heeft ze een paar goede vriendinnen die haar erdoorheen helpen en ook als goede personages zijn neergezet. De vriendinnenafspraakjes in het boek zijn dan ook heel gezellig en het voelt alsof je zelf ook aan hebt geschoven met een glaasje wijn erbij.

Het verhaal voelt heel realistisch aan en er zit voor mij veel herkenning in de kleine dingetjes. Ik voel me verbonden met Ava en haar vriendinnengroep. En Ava maakt als personage ook een mooie groei door. Ik vond 19% kans op geluk een heerlijke chicklit met een goede overdosis aan humor en foute mannendates.

recensie Onder de Afrikaanse zon van Adrienne Benson recensie Het zwembad van Libby Page recensie Waar is Bernadette van Maria Semple recensie Versplinterd van Dani Atkins recensie Nooit meer van Colleen Hoover recensie Mijn beeld van jou Susan van Eyck

Alle recensies.

Titel: 19% kans op geluk
Auteur: Yvanka van der Zwaan
Genre: Feelgood roman
Gelezen uitgave: 2018
Uitgeverij: The house of books

Lees ook eens Liefde en geluk van Jenna Evans Welch, Waar is Bernadette van Maria Semple of Nu even niet van Marian Keyes.