contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek Mijn beel van jou Susan van Eyck

Recensie Mijn beel van jou Susan van Eyck

♥♥♥ -hartjes

Met Mijn beeld van heeft Susan van Eijck een mooi verhaal geschreven. Knap, een debuut met een heftig thema.

Maar.
De hoofdpersonage vind ik niet goed genoeg neergezet. Ik leefde niet goed mee met Emma. Ze is te wisselvallig en haar beslissing om Boris vind ik te kortzichtig. Te ongeloofwaardig. Ik mis haar sleur, die zij wel zou hebben, maar die niet wordt uitgebeeld. Ook mis ik de vonken bij Emma. Als die wel goed waren neergezet was haar motivatie veel geloofwaardiger. Ook de vriendschap met haar beste vriendin klopt niet voor mij. De handelingen en reacties; zo reageren vriendinnen die vanaf hun 3e levensjaar een hechte band hebben niet.

Desondanks leest het boek fijn. Na 1 derde komt het verhaal ook lekker op gang. En heel leuk dat dit boek op een voor mij heel herkenbare setting afspeelt, namelijk Leiden. Ik herkende sommige locaties.
Wat ik mooi vond aan het boek. Emma wordt wakker geschud en kiest voor een optie die heel moeilijk is en de consequenties zijn heel heftig. Toch gaat ze die niet uit de weg. Dit is een heftiger boek dan ik had verwacht: houd je zakdoekjes bij de hand als je dit boek gaat lezen.

Ik las dit boek ook voor We love Feelgood

Titel: Mijn beeld van jou
Auteur: Susan van Eyck
Genre: Feelgood roman
Aantal pagina's: 302
Uitgeverij: De Fontein

Als je dit boek mooi vond, lees ook eens Laat me gaan van Gayle Forman, Jouw perfecte jaar van Charlotte Lucas, Twintig regels liefde van Gayle Forman, Honderd stukjes van mij van Lucy Dillon, Voor jou van Jojo Moyes en Weet je nog van Virginie Grimaldi.