contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek het zwembad

Recensie Het zwembad van Libby Page

♥♥♥-hartjes

Het zwembad van Libby Page geeft door een gezamenlijke strijd met de buurtbewoners om het zwembad open te laten houden een mooi gevoel van saamhorigheid.

Over het zwembad

Zo op het eerste gezicht sprak de flaptekst van Het zwembad mij meteen aan. Maar de cover, die vond ik oubollig. En toch, na het boek te hebben gelezen vind ik juist die cover perfect bij het boek passen. En nee, het boek is juist helemaal niet oubollig.
Het verhaal gaat over een zwembad in Londen dat op het punt staat om gesloopt te worden. Kate wordt door haar werk als verslaggeefster gedwongen om een verhaal over dit zwembad te schrijven en gaat de strijd aan om dit zwembad open te laten houden.

Thema

Het thema is mooi: je eenzaam velen in de grote stad. Ik vind Kate dan ook meteen heel sympathiek. Kate is onzeker heeft moeite om te wennen in Londen en in plaats van erop uit te gaan sluit ze zich op in haar kleine kamerwoning. Herkenbaar voor mijzelf.
Door flashbacks leren we een tweede hoofpersonage goed kennen, namelijk Rosemary. Rosemary heeft heel veel mooie herinneringen aan het zwembad. Die mooi uit worden geschreven.
Twee goed neergezette en totaal verschillende hoofdpersonages die het verhaal maken. Maar ook de bijpersonages zijn heel divers en beeldend neergezet.

Schrijfstijl

Het verhaal kabbelt een beetje voort en gaat soms net iets te langzaam. De auteur schrijft heel beeldend in mooie perfecte zinnen, maar af en toe draaft ze teveel hiermee door. Er zitten twee hoofdstukjes in vanuit het perspectief van een vos. Ondanks dat het mooie beeldende hoofdstukken zijn, vind ik ze niet iets toevoegen aan het verhaal. Het is te potentieel en vertraagt het verhaal alleen maar.

Toch heb ik genoten van dit boek. De strijd samen van de buurtbewoners om het zwembad open te laten houden geeft een mooi gevoel van saamhorigheid. Ook zie je personage Kate hierdoor ook een mooie groei meemaken. Het boek is zeker de moeite waard. En het wordt verfilmd, ik ben dan ook nieuwsgierig naar de film.

Vijf boeken die je ook leuk gaat vinden:

Onder de Afrikaanse zon van Adrienne Benson
Vrienden voor het leven van Maeve Binchy
Twintig regels liefde van Rowan Coleman
De meisjes van Manhattan van Fiona Davis
Honderd stukjes van mij van Lucy Dillon

Lees ook mijn andere recensies

Over Het Zwembad van Libby Page:

Titel: Het zwembad
Auteur: Libby Page
Genre: Feelgood roman
Originele Titel: The Lido
Aantal pagina's: 334
Gelezen uitgave: recensie exemplaar
Uitgeverij: A.W. Bruna uitgevers
ISBN: 9 789400 509894

Ik las dit boek ook voor Hebban Hot or not