contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek het zwembad

Recensie Het zwembad van Libby Page

♥♥♥-hartjes

Het zwembad van Libby Page geeft door een gezamenlijke strijd met de buurtbewoners om het zwembad open te laten houden een mooi gevoel van saamhorigheid.

Zo op het eerste gezicht sprak de flaptekst van Het zwembad mij meteen aan. Maar de cover, die vond ik oubollig. En toch, na het boek te hebben gelezen vind ik juist die cover perfect bij het boek passen. En nee, het boek is juist helemaal niet oubollig.
Het verhaal gaat over een zwembad in Londen dat op het punt staat om gesloopt te worden. Kate wordt door haar werk als verslaggeefster gedwongen om een verhaal over dit zwembad te schrijven en gaat de strijd aan om dit zwembad open te laten houden.

Het thema is mooi: je eenzaam velen in de grote stad. Ik vind Kate dan ook meteen heel sympathiek. Kate is onzeker heeft moeite om te wennen in Londen en in plaats van erop uit te gaan sluit ze zich op in haar kleine kamerwoning. Herkenbaar voor mijzelf.
Door flashbacks leren we een tweede hoofpersonage goed kennen, namelijk Rosemary. Rosemary heeft heel veel mooie herinneringen aan het zwembad. Die mooi uit worden geschreven.
Twee goed neergezette en totaal verschillende hoofdpersonages die het verhaal maken. Maar ook de bijpersonages zijn heel divers en beeldend neergezet.

Het verhaal kabbelt een beetje voort en gaat soms net iets te langzaam. De auteur schrijft heel beeldend in mooie perfecte zinnen, maar af en toe draaft ze teveel hiermee door. Er zitten twee hoofdstukjes in vanuit het perspectief van een vos. Ondanks dat het mooie beeldende hoofdstukken zijn, vind ik ze niet iets toevoegen aan het verhaal. Het is te potentieel en vertraagt het verhaal alleen maar.

Toch heb ik genoten van dit boek. De strijd samen van de buurtbewoners om het zwembad open te laten houden geeft een mooi gevoel van saamhorigheid. Ook zie je personage Kate hierdoor ook een mooie groei meemaken. Het boek is zeker de moeite waard. En het wordt verfilmd, ik ben dan ook nieuwsgierig naar de film.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie laat me gaan van gayle forman recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes


Ik las dit boek ook voor Hebban Hot or not

Titel: Het zwembad
Auteur: Libby Page
Genre: Feelgood roman
Originele Titel: The Lido
Aantal pagina's: 334
Gelezen uitgave: recensie exemplaar
Uitgeverij: A.W. Bruna uitgevers
ISBN: 9 789400 509894

Lees dan ook eens Nu even niet van Marian Keyes, Weet je nog van Virginie Grimaldi of Mijn beeld van jou van Susan van Eyck.