contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto Thuis in Virgin River van Robyn Carr - Virgin river serie boeken

Recensie Thuis in Virgin River van Robyn Carr

♥♥♥♥ -hartjes

Ik wist dat de Virgin River serie boeken populair waren toen ik aan Thuis in Virgin River begon.

Ik had ik nog maar één boek van Robyn Carr gelezen en had hoge verwachtingen van Thuis in Virgin River en de verdere Virgin River serie boeken. Alleen dit boek dat een stand alone was maakte mijn hoge verwachtingen niet waar. Het was een leuk boek, maar het was hem net niet. Ik was ook niet meer van plan om meer va Roby Carr te gaan lezen. Maar vanaf dat ik mijn e-reader aanschafte lonkte dat dikke e-book met de eerste trilogie van deze serie naar me. Ik bleef dit boek stoïcijns negeren. Tot ik besloot Robyn Carr toch nog een kans te geven. En daar ben ik heel blij om. Wow, dit belooft een heerlijke verslavende serie voor mij te gaan worden.

Mel is verpleegster verloskundige en wil weg uit Los Angeles. Haar man is overleden en ze verlangt naar rust. Ze neemt de eerste de beste baan aan die ze kan krijgen, want deze aanstelling voor een jaar heeft als voordeel dat ze gratis mag wonen in een mooi huisje in een afgelegen gebied.
Bij aankomst blijkt dat het huisje allesbehalve mooi is. Het is niet onderhouden. Het is er smerig en de veranda stort al in als ze daar een paar stappen op heeft gezet. Ook haar nieuwe collega, een bejaarde arts laat duidelijk weten dat hij haar hulp absoluut niet nodig heeft. Het liefst wil ze hier ook snel weer weg. Maar dan wordt er ook nog een baby ten vondeling gelegd. En als verloskundige kan ze het niet laten voor ze weggaat hier eerst een oplossing voor te vinden. Gelukkig wil de knappe eigenaar van het plaatselijke eetcafé haar wel helpen.

Vanaf het begin leef ik al mee met Mel, haar man is overleden en als ze dan na een lange autorit vermoeid aankomt in een puinhoop. Mooi beeldend vind ik deze introductie.
En na deze start leer je al snel de andere hoofdpersonages kennen die heerlijk kenmerkend zijn neergezet. Zo is er een mopperende bejaarde arts Doc Mullins die lekker in zijn rol blijft, maar gelukkig wel een goed hart heeft. Het centrale punt van het dorpje is het plaatselijke eetcafé en laat daar nou net een knappe barman werken. Een beetje cliche, maar barman Jack is wel een heel leuk personage. Echt heel leuk.

Ik vind de discussies in dit boek heel goed uitgewerkt. Ze zijn heel levendig en dit komt omdat er kleine grappige details inzitten die je laten glimlachen. Alsof je bij de personages in het café zit, ze stiekem afluistert en moet grinniken om hun praatjes.

Het dorpje Virgin River wordt beeldend neergezet. Eerst kom je in aanmerking met de blokhut van Mel, het eetcafé en de huisartsenpost. Maar daarna komen er meerdere plaatsen aan bod die goed beeldend worden omschreven. Het dorpje komt in je hoofd tot leven door de details die je tijdens het lezen in je opneemt.

In elk deel van de Virgin river serie boeken spelen andere personages de hoofdrol, maar veel personen komen in meerdere delen voor, zo ben ik al benieuwd geworden naar deel 2 waarin bijpersonage Preacher de hoofdrol zal spelen. Eigenlijk is deze serie een soort soap en ik ben verkocht. Ik ben na deze eerste pilot fan van Virgin River.

Virgin river serie boeken

De Virgin river serie boeken bestaan uit de volgende delen:
1 Thuis in Virgin River
2 Welkom in Virgin River
3 Weerzien in Virgin River
4 Winter in Virgin River
5 Een nieuwe horizon
6 Met de stroom mee
7 Na de storm
7* Een onverwacht kerstcadeau
8 Onbekende bestemming
9 Met nieuw vertrouwen
10 Een plek in de zon
10* Kus om middernacht
11 Dromen van vrijheid
12 Uit de schaduw
13 Tijd van belofte
14 Sneeuw in Virgin River
15 In de luwte
16 De weg vooruit
17 Rijke oogst
18 Een Kerstmis naar haar hart

Andere vergelijkbare boekenseries

Als je van de Virgin serie boeken hebt genoten, weet ik zeker dat je onderstaande boekenseries ook leuk gaat vinden:
Bed and breakfast in Rose Harbor - Debby Macomber
Veel liefs uit Manhattan - Sarah Morgan
MacGyver (katten serie) - Melinda Metz
Zussen serie - Marian Keyes

Lees ook mijn andere recensies

recensie Ik niet op jou van Sally Thorne recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel

Titel: Thuis in virgin River
Auteur: Robyn Carr
Genre: Feelgood
Gelezen uitgave: E-book
Uitgeverij: Harlequin HQN Roman
Taal: Nederlands
ISBN: 9789034752277 , 9789461707840 , 9789034754394
Recensent: Nathalie Koenekoop

Hou jij van feelgoodboeken met diepgang? Lees dan ook eens de boeken van Marian Keyes en Emily Giffin.