contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto Thuis in Virgin River van Robyn Carr

Recensie Thuis in Virgin River van Robyn Carr

♥♥♥♥ -hartjes

Voor ik aan Thuis in Virgin River begon had ik nog maar één boek van Robyn Carr gelezen.

Dat is alweer een tijd gelezen, maar ik was toen heel nieuwsgierig naar deze bestsellerauteur en had hoge verwachtingen. Alleen dit boek maakte die hoge verwachtingen niet waar, het was een leuk boek, maar het was hem net niet. Ik was ook niet meer van plan om meer va Roby Carr te gaan lezen. Maar vanaf dat ik mijn e-reader aanschafte lonkte dat dikke e-book Virgin River 1e trilogie naar me. Ik bleef dit boek stoïcijns negeren. Tot ik besloot Robyn Carr toch nog een kans te geven. En daar ben ik heel blij om. Wow, dit belooft een heerlijke verslavende serie voor mij te gaan worden.

Mel is verpleegster verloskundige en wil weg uit Los Angeles. Haar man is overleden en ze verlangt naar rust. Ze neemt de eerste de beste baan aan die ze kan krijgen, want deze aanstelling voor een jaar heeft als voordeel dat ze gratis mag wonen in een mooi huisje in een afgelegen gebied.
Bij aankomst blijkt dat het huisje allesbehalve mooi is. Het is niet onderhouden. Het is er smerig en de veranda stort al in als ze daar een paar stappen op heeft gezet. Ook haar nieuwe collega, een bejaarde arts laat duidelijk weten dat hij haar hulp absoluut niet nodig heeft. Het liefst wil ze hier ook snel weer weg. Maar dan wordt er ook nog een baby ten vondeling gelegd. En als verloskundige kan ze het niet laten voor ze weggaat hier eerst een oplossing voor te vinden. Gelukkig wil de knappe eigenaar van het plaatselijke eetcafé haar wel helpen.

Vanaf het begin leef ik al mee met Mel, haar man is overleden en als ze dan na een lange autorit vermoeid aankomt in een puinhoop. Mooi beeldend vind ik deze introductie.
En na deze start leer je al snel de andere hoofdpersonages kennen die heerlijk kenmerkend zijn neergezet. Zo is er een mopperende bejaarde arts Doc Mullins die lekker in zijn rol blijft, maar gelukkig wel een goed hart heeft. Het centrale punt van Virgin River is het plaatselijke eetcafé en laat daar nou net een knappe barman werken. Een beetje cliche, maar barman Jack is wel een heel leuk personage. Echt heel leuk.

Ik vind de discussies in dit boek heel goed uitgewerkt. Ze zijn heel levendig en dit komt omdat er kleine grappige details inzitten die je laten glimlachen. Alsof je bij de personages in het café zit, ze stiekem afluistert en moet grinniken om hun praatjes.

Het dorpje Virgin River wordt beeldend neergezet. Eerst kom je in aanmerking met de blokhut van Mel, het eetcafé en de huisartsenpost. Maar daarna komen er meerdere plekjes van Virgin River aan bod die goed beeldend worden omschreven. Het dorpje komt in je hoofd tot leven door de details die je tijdens het lezen in je opneemt.

In elk deel spelen andere personages de hoofdrol, maar veel personages van Virgin River komen in meerdere delen voor, zo ben ik al benieuwd geworden naar deel 2 waarin bijpersonage Preacher de hoofdrol zal spelen. Eigenlijk is deze serie een soort soap en ik ben verkocht. Ik ben na deze eerste pilot fan van Virgin River.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Ik niet op jou van Sally Thorne recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan

Titel: Thuis in virgin River
Auteur: Robyn Carr
Genre: Feelgood
Gelezen uitgave: E-book
Uitgeverij: Harlequin HQN Roman

Hou jij van feelgoodboeken met diepgang? Lees dan ook eens de boeken van Marian Keyes en Emily Giffin.