contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Hartendief op pootjes - Melinda Metz

Recensie Hartendief op pootjes - Melinda Metz

♥♥♥♥ -hartjes

Allereerst vind ik de cover van Hartendief op pootjes van Meldina Metz zo schattig. Alleen al om de cover wilde ik dit boek graag gaan lezen.

Jamie is de mannen zat. En ook in haar werk als lerares geschiedenis zit ze in een sleur. En daarom neemt ze ontslag en verhuist ze naar het wijkje Storytel Court in L.A. Dankzij een erfenis kan ze hier een jaar lang uitzoeken wat ze nou eigenlijk echt wil gaan doen. Dit zal haar jaar worden, zonder mannen.
Haar kat MacGyfer denkt daar anders over. Hij heeft al de geschikte man voor in huis gevonden en probeert dat aan Jamie duidelijk te maken door steeds dingen van hem te stelen en aan haar te geven.
Jamie snapt er helemaal niets van, ze vindt steeds rare onderbroeken en andere items.

Ik keek vroeger graag de serie Roswell. Toen dit boek verscheen ontdekte ik dat de auteur Melinda Metz de boekenserie Roswell High waar later de tv-serie Roswell op is gebaseerd schreef. Dit maakte mij heel nieuwsgierig naar deze auteur en dit boek, want ik vond deze serie (eind jaren 90) vroeger heel leuk.

Het boek is een lekker romantisch verhaal. De hoofdpersonages Jamie en David zijn goed en geloofwaardig uitgewerkt en daarom ook boeiend. Ze hebben een achtergrond meegekregen. Ik vind de zoektocht van Jamie naar wat ze wil gaan doen een mooi thema aan dit verhaal geven. Ze probeert van alles uit, zoals surfen en acteren.
David is veel te vroeg weduwnaar geworden en probeert er zonder zijn vrouw het beste van te maken. Zijn vrienden vinden het tijd worden voor een nieuwe vrouw in zijn leven en willen hem laten daten, maar David heeft daar helemaal geen zin in.

Een gedeelte van het verhaal wordt vanuit het perspectief van de kat MacGyfer vertelt op een geloofwaardige manier. Al snel sluit je dit beestje in je hart. Ondanks dat hij steelt heeft hij het beste met zijn baasje en de andere bewoners van Storytel Court voor. Zijn baasje snapt hem gewoon niet.
Het verhaal speelt zich in L.A. af, maar de hoofdpersonages blijven gelukkig dicht bij zichzelf. Deze stad geeft een mooie setting aan het verhaal, vooral het wijkje Storytel Court komt mooi sprookjesachtig over. De hoofdpersonages zijn filmfanaten, logisch dan ook dat ze in L.A. wonen.

Ik vond dit een lekker romantisch verhaal en de kat op de cover steelt de hoofdrol in dit verhaal. Dit is dan ook een aanrader voor kattenliefhebbers.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel recensie Onder de Ombuboom Santa Montefiore

Boek informatie

Titel: Hartendief op Pootjes
Auteur: Melinda Metz
Genre: Feelgood
Gelezen uitgave: 25 september 2018
Uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 9789402731408 , 9789402756746
Recensent: Nathalie Koenekoop

Boeken van Melinda Metz

Hartendief op pootjes
Als de kat van huis is
Poeslief

Recensies van Melinda Metz

Hartendief op pootjes
Als de kat van huis is