contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek Bestemd voor mij van Chantal van Gastel

Recensie Bestemd voor mij van Chantal van Gastel

♥♥♥♥♥ -hartjes

Ik vind de boeken van Chantal van Gastel altijd heerlijk lezen en zo ook weer bij bestemd voor mij.

Jessica heeft een vriendinnenweekend in het huisje van haar ouders gepland. Een meidenweekend. Maar bij aankomst blijken zij toch niet de enige gasten te zijn. En dan komt ze ook nogeens oog in oog te staan met haar ex-vriend.

Informatie wordt door show don't tell in de juiste dosis doorgegeven waardoor je als lezer steeds nieuwsgieriger wordt en de personages echt tot leven komen. En ook mooi beeldend op deze manier.
De balans in alles is perfect, het leest lekker vlot en elk stuk in het verhaal heeft echt een functie om iets over te brengen aan de lezer. Er zitten geen saaie stukken tussen. Zelfs een e-mail correspondentie stukje laat me als lezer Jessica net iets beter begrijpen.

Mooi gedaan vind ik dat ik aan het begin vind dat Jessica zo overdrijft als ze Aram weer ontmoet. Ze stelt zich aan. Aram lijkt mij een goede gast.
Maar hoe meer flashbacks ik lees, hoe beter ik haar ga begrijpen en ook meeleef met haar. Als personage is Aram goed en geloofwaardig neergezet, maar ik ga hem zelf steeds minder leuk vinden.

De vriendinnen zijn superleuke meiden, maar totaal verschillend. Dit vind ik een mooi contrast geven. Aan de ene kant lijken ze uit elkaar te groeien omdat ze nu best anders in het leven staan, maar ze doen ook heel erg hun best om de vriendschap tussen hen te blijven behouden, die vriendschap blijft heel belangrijk voor ze. Mooi.

Er zit een mooie balans tussen het heden en de flashbacks. Juist het verhaal in het verleden speelt een heel belangrijke rol. Ook zit er een mooi dieper thema in het verhaal verweven waardoor het echt een verhaal is met een mooie diepgang. Best ook emotioneel. Hier houd ik van.

Met bestemd voor mij heeft Chantal van Gastel weer een mooi boek geschreven. Ze heeft een heerlijke schrijfstijl. Het boek is niet alleen maar feelgood, maar heeft ook de benodigde diepgang om het net ietsje meer power te geven.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Mijn hele leven lang van Emma Anna recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie laat me gaan van gayle forman recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes

Ik mocht Chantal van Gastel met Sanne op de filmset Zwaar verliefd in 2018 interviewen voor Hebban Club Feelgood

Titel: Bestemd voor mij
Auteur: Chantal van Gastel
Genre: Feelgood
Gelezen uitgave: 2018
Uitgeverij: The house of books

Hou jij van feelgoodboeken met diepgang? Lees dan ook eens de boeken van Marian Keyes en Emily Giffin.