contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
De bed and breakfast in Rose Harbor van Debby Macomber

Recensie De bed and breakfast in Rose Harbor van Debby Macomber

♥♥♥♥ -hartjes

Met haar boek De bed & breakfast in Rose Harbor heeft Debbie Macomber mijn interesse weten te trekken. En gelukkig is dit deel 1 uit een serie. Er zijn voorlopig voldoende vervolgdelen om ook te gaan lezen.

Ik loop nooit een Kruidvat uit zonder nog even een blik in hun boekenrek te werpen. Nou ja, boekenrek, een schapje met te veel boeken die eigenlijk niet passen en vaak op de meest onmogelijke en onhandige plek om de boeken goed uit te kunnen zoeken. Maar dat is denk ik tactiek. Want vaak heb ik dan opeens een boek in mijn handen waar ik eigenlijk helemaal niet naar op zoek ben, maar wat ik dan opeens wel perse moet kopen. En zo belandde Liefdesbrieven van Rose Harbor van Debbie Macomber in mijn boodschappenmandje. Natuurlijk kwam ik er thuis pas achter dat dit een deel 3 van een serie is. En bij een serie vind ik het niet leuk als ik deel 1 nog niet heb gelezen. Het boek belandde in de boekenkast en ik keer er niet meer naar om.
Ergens las ik nog een recensie dat boeken van Debbie Macomber een guilty pleasure waren voor iemand. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid en laatst was ik weer bij de Kruidvat. Ik had een pocket van Debbie Macomber in mijn handen. Deel 1 van de serie bleek via mijn Hebban app. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen.

De bed & breakfast gaat over, hoe raad je het, een bed & breakfast. Jo Marie Rose is haar man verloren en maakt een nieuwe start in Cedar Cove door daar een bed & breakfast over te nemen. Haar eerste gasten zijn Josh, hij bezoekt zijn zieke stiefvader en Abby, zij is voor de bruiloft van haar broer naar Cedar Cove gekomen. Beide personen zijn ooit weggegaan uit Cedar Cove met de gedachte hier nooit meer terug te komen.

Het is leuk om te lezen hoe Jo Marie Rose een nieuwe start probeert te maken. Hoe ze zich in deze vreemde nieuwe stad voor haar probeert te settelen. Ze doet haar best om nieuwe vrienden te maken. En haar best om haar gasten het gevoel te geven dat ze zich thuis voelen in de bed & breakfast ondanks dat ze rouwt om haar man. Ze voelt menselijk aan. Debbie Macomber heeft haar goed neergezet.
Josh en Abby, de bezoekers in de bed & breakfast zijn ook personages die een goede achtergrond hebben meegekregen. Naast het perspectief van Jo lees je ook vanuit hun perspectieven.
Je gaat met ze meeleven, vooral met Josh. Ik krijg zelfs bewondering hoe hij met zijn stiefvader omgaat.
De schrijfster schetst Rose Harbor als een knus dorpje waar iedereen elkaar kent. Dit doet ze goed. Ook laat ze Jo kennismaken met de vaste bewoners, die vermoedelijk terug zullen gaan komen in de volgende delen. Debbie Macomber heeft een mooie setting gemaakt van het dorpje Rose Harbor waar ik zeker naar terug wil gaan.
En dan de koekjes die Jo bakt, ik krijg lekkertrek.

De bed & breakfast van Debbie Macomber mooi boek met een prettige schrijfstijl waarin een mooie balans is tussen de perspectieven. Mocht je dit boek toevallig bij de Kruidvat zien liggen? Mijn tip, meenemen!


Lees ook mijn andere recensies.

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes

Titel: De bed and breakfast in Rose Harbor
Auteur: Debbie Macomber
Genre: Feelgood roman
Uitgeverij: De Boekerij

Lees ook andere boekenseries zoals de Butternut serie van Marcy Mc Near, de Ik hou van serie van Lindsey Kelk. Of een van de series van Sarah Morgan.