contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek Als de kat van huis is

Recensie Als de kat van huis is - Melinda Metz

♥♥♥♥ -hartjes

Ik vind de kat MacGyver uit Als de kat van huis is van Melinda Metz een heerlijke eigengereide kater. En daarnaast is het verhaal lekker romantisch met deze koppelkat. Een heerlijk Feelgood boek.

Als de kat van huis is

Briony heeft haar verloofde voor het altaar laten staan. In plaats van een huwelijksreis is ze nu de oppas voor de huisdieren van Jamie en David. De kat MacGyver voelt al snel aan dat hij Briony moet gaan helpen.

katten feelgood serie

Vorig jaar kwam Hartendief op pootjes van Melinda Metz uit. Als de kat van huis is, is het vervolg, maar desondanks kan je Als de kat van huis is ook lezen zonder eerst Hartendief op pootjes te moeten lezen.

Ik ben een kattenliefhebster en vond het vorige deel Hartendief op pootjes al leuk. Maar Als de kat van huis is vind ik zelfs nog leuker. Er zit naast het romantische gedeelte ook een leuk stukje spanning in het verhaal.
De kat MacGyver is met zijn eigenzinnige karaktertje weer lekker bezig. Ondanks zijn eigengereidheid wil hij graag weer mensen helpen. Deze keer steelt hij de harten van de bewoners in een bejaardentehuis. MacGyver is een leuke kat, en ook geloofwaardig neergezet. Hij snapt al die mensen maar niet en denkt dat hij ze helpt door de dingen die hij doet. Zijn perspectief en gedrag is een goede toevoeging aan het verhaal, en ook wel herkenbaar voor mij als kattenvrouwtje.

Briony is in dit deel de menselijke hoofdpersonage en ook goed neergezet. Na een paniekaanval is ze naar L.A. gevlucht en past ze op MacGyver. Ze staat er nu alleen voor en moet leren haar eigen beslissingen te nemen. Ondanks dat ze haar verloofde in de steek laat, vind ik haar sympathiek en aardig. Ze is erg behulpzaam.
Naast de hoofdpersonages leren we ook een groepje bejaardenbewoners kennen. De nieuwe bewoner Archie steelt met zijn charmes alle aandacht van de vrouwen, waar de andere mannen niet zo blij mee zijn. Er lijkt in het bejaardentehuis ook iets aan de hand te zijn. Nate, de eigenaar van het bejaardentehuis probeert dit uit te zoeken. Door deze wrijving en problemen in het bejaardentehuis blijft het verhaal boeiend. Ik wilde naar het einde toe steeds door blijven lezen.

Schrijfstijl

De schrijfstijl leest prettig. Een simpele schrijfstijl waarin vanuit meerdere personages wordt verteld. Als de kat van huis is, is een lekker romantisch verhaal en niet alleen voor kattenliefhebbers.

Lees de recensie over deel 1 Hartendief op pootjes of andere feelgood recensies

recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel recensie Ik wil met je mee van Jill Mansell recensie Ik niet op jou van Sally Thorne

Titel: Als de kat van huis is
Auteur: Melinda Metz
Genre: Feelgood
Uitgever: Harper Collins
Taal: Nederlands
ISBN: 9789402703665, 9789402758450
Recensent: Nathalie Koenekoop