contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek Onder de Ombu boom van Santa Montefiore

Recensie Onder de Ombu boom - Santa Montefiore

♥♥♥♥ -hartjes

Onder de Ombu boom is nog maar het tweede boek dat ik van Santa Montefiore heb gelezen en blijkt haar debuut te zijn. En wat een mooi debuut.

Sofia Solanas is een wilde tiener en speelt liever polo met de jongens, dan dat ze meisjesdingen doet. Dit botst met haar moeder, die haar liever een keurige dame zou zien worden.
Sofia groeit op in een ranch met haar neven en nichten. Met haar neef Santi heeft ze een speciale band. Ze wordt zelfs verliefd op hem, maar hij is en blijft haar neef en dat kan natuurlijk niet. Ondanks wat Sofia voor hem voelt.
De opbouw van Onder de Ombu boom is mooi gedaan. Het begint wel even met iets te veel personages wat het erg verwarrend maakt, maar langzaam leer je familieleden goed kennen en krijg je door flashbacks ook de geschiedenis van de familie mee.
Het verhaal gaat voornamelijk over Sofia Solanas. Sofia is als tiener een wildebras en haar personage is leuk neergezet. Ze zou liever een jongen willen zijn en hierdoor ga je als lezer goed meeleven, ondanks dat ze best brutaal en verwend is.

Een groot gedeelte speelt zich af op een ranch in Argentinië wat een mooie setting geeft. De jongelui rijden paard, liggen bij het zwembad en bezoeken vaak een plekje waar de Ombu boom staat.

De band tussen Sofia en haar neef Santi wordt op een mooie manier verteld en dit is ook de basis van het verhaal. Naast Sofia spelen haar ouders een rol in het verhaal en zij zijn ook goed uitgewerkt. Door middel van flashbacks leer je als lezer vooral haar moeder beter begrijpen. Zij is eigenlijk jaloers op haar dochter.

Ook de beslissingen die door personages worden genomen, waar je het als lezer misschien niet altijd mee eens bent, zijn toch begrijpelijk omdat de achtergronden van de personages goed zijn uitgewerkt.
Het verhaal gaat lang door, en dat is fijn. We leren Sofia als tiener kennen en het verhaal eindigt als ze inmiddels een veertiger is.

De schrijfstijl van Santa Montefiore in dit verhaal gaat langzaam. Verwacht niet dat je dit boek even snel uitleest, maar pak dit moment als je lekker de tijd hebt om te lezen en lekker wil genieten van een mooi en lang familieverhaal. Terecht dat dit boek in de Hebban 1000 staat.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel

Titel: Onder de Ombu boom
Auteur: Sante Montefiore
Genre: Feelgood
Uitgever: Boekerij (editie 2018)
Taal: Nederlands
ISBN: 9789022529232, 9789022534557, 9789022537787
Recensent: Nathalie Koenekoop

Hou jij van dit soort feelgoodboeken met een vleugje geschiedenis? Lees dan ook eens de boeken van Sara Jio of Fiona Davis.