contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Winter in New York en andere verhalen van Chantal van Gastel

Recensie Winter in New York en andere verhalen - Chantal van Gastel

♥♥♥ -hartjes

Winter in New York en andere verhalen is een lekker dun boekje en bevast meerdere verhalen. Het eerste verhaal is het hoofdverhaal en een vervolg op Zomer in New York. Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar hoeft ook niet per se vooraf gelezen te worden. Winter in New York gaat over Eloise die in een relatiecrisis zit en zonder nadenken een vlucht naar New York boekt, waar haar beste vriendin naartoe is verhuisd.

Ondanks dat het verhaal niet lang is pakt het me. Eloise is als personage goed neergezet. Ze doet spontane dingen en denkt vooraf niet na. Maar ze doet ook haar best de mensen om haar heen te helpen. En ze beseft, te laat, dat zomaar langsgaan bij iemand in New York zonder aankondiging ook niet zo slim is. Het verhaal voelt als een leuke citytrip naar New York en speelt net af voor kerst, dus het is niet helemaal een echt kerstverhaal, maar bracht me al wel een beetje in de kerstsfeer.

Winter in New York en andere verhalen is een lekker dun klein boekje en ik heb het dan ook steeds onderweg gelezen: Winter in New York gedurende een vlucht vanaf Edinburgh en de korte verhalen, die een leuke extra zijn, steeds in de trein. Ideale verhalen hiervoor.

Ben jij op zoek naar kerstboeken? Ik recenseerde in december 2017 Vrienden voor het leven van Astrid Harrewijn, Winter in New York van Chantal van Gastel, Een wonderlijke winterreis van Corina Bomann en Midden in de winternacht van Kristin Hannah:

recensies

recensie Een wonderlijke reis van Corina Bomann recensie Winter in New York van Chantal van Gastel recensie Midden in de winternacht van Kristin Hannah recensie Vrienden voor het leven van Astrid HarrewijnlTitel: Winter in New York en andere verhalen
Auteur: Chantal van Gastel
Uitgeverij: The house of books


Houd jij van korte verhalen? Lees dan ook eens de Feelgood verhalenbundels Vluchtige ontmoetingen van Maeve Binchy of Flirten met Fantasy van Cathy Kelly, Fiona Walker en anderen.