contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Recensie Een wonderlijke winterreis van Corina Bomann

Recensie Een wonderlijke winterreis - Corina Bomann

♥♥♥ -hartjes

Anna heeft een hekel aan kerst en gaat meestal tijdens de feestdagen op vakantie. Maar deze keer belooft ze haar jonge broertje Jonathan dat ze naar huis komt. Ze zal met de trein van Leipzig naar Berlijn moeten reizen, maar onderweg verloopt het niet helemaal zoals ze had gewild. Deze reis wordt een heuse roadtrip en geeft Anna de tijd om na te denken waarom ze een hekel aan kerst heeft.

Het verhaal pakte me niet zo in het eerste gedeelte. De bij-personages die dan voorbij komen zijn niet goed neer gezet, te afstandelijk en hebben geen goede functie, terwijl ze toch een stukje meespelen in het verhaal. Pas als Anna op een benzinestation met drie oude vrouwtjes uit het bejaardentehuis vast zit, dan komt het verhaal pas op gang. Deze drie vrouwtjes krijgen namelijk wel een achtergrond en voor mijn gevoel krijgt het verhaal dan ook meer vorm. Ook wordt Anna hier pas een echt personage voor mij, daarvoor bleef ze mij te oppervlakkig.

Ik vind het jammer dat het verhaallijntje naar haar stiefvader aan het einde niet helemaal afgehandeld wordt. Dit blijft te veel open. Dat zou de kerstgedachte net iets sterker in dit boek gemaakt kunnen hebben.
De schrijfstijl is lekker vlot en leest prettig. Toch denk ik dat het verhaal nog net iets beter had kunnen worden uitgewerkt. Het is nu een leuk kerstverhaal, maar had met een beetje meer diepgang van de hoofdpersonage en verder uitgewerkte bij-personages de lezer meer kunnen laten meeleven.

Ben jij op zoek naar kerstboeken? Ik recenseerde in december 2017 Vrienden voor het leven van Astrid Harrewijn, Winter in New York van Chantal van Gastel, Een wonderlijke winterreis van Corina Bomann en Midden in de winternacht van Kristin Hannah:

recensies


Titel: Een wonderlijke winterreis
Auteur: Corina Bomann
Uitgeverij: De Boekerij