contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Recensie Vrienden voor het leven Astrid Harrewijn

Recensie Vrienden voor het leven - Astrid Harrewijn

♥♥♥♥♥ -hartjes

Boeken met een kerstintje. Ik zet ook Vrienden voor het leven in dit lijstje kerstboeken, want deze vind ik erbij horen. Niet dat je dit boek alleen tijdens de kerst kan lezen, je kan hem elk seizoen lezen. Maar het verhaal begint met de dag voor kerst en eindigt een jaar later tijdens kerst. Als je dit boek nog niet hebt gelezen, grijp nu je kans om hiermee alvast lekker in kerstsfeer te komen.

Kiki heeft zich voorgenomen om op vakantie te gaan na de opening van de tentoonstelling van Jeff Koons in het Stedelijk museum waar ze hard aan heeft gewerkt. Ze is oververmoeid en heeft behoefte aan een relax vakantie, maar ze kan geen nee zeggen en neemt toch eerst nog iets anders aan.

Ook dit deel van de vrienden drieluik is weer een heerlijk Feelgood verhaal. Kiki is een heel leuk personage, ik zou haar als ze een echt persoon zou zijn ook graag mogen. Ze wil anderen helpen, maakt soms foutjes en heeft hier dan gelukkig spijt van. Ook neemt ze zich steeds voor dat ze die rust die ze nodig heeft zal nemen, maar aan de andere kant kan ze niet echt rustig aan doen. Die extra kunstlaag van Astrid Harrewijn voegt ook iets toe, omdat Astrid in deze boeken die wereld overtuigend neerzet. Musea wekken vaak een saai beeld op, maar in dit verhaal word ik heel nieuwsgierig naar de schilderijen, zie ik ze voor me en vind ze zelfs heel mooi. Alles klopt in dit boek. De personages. De verhaalopbouw. Het tempo. De wending. Even wat extra spanning aan het einde. En Noor en Joost komen gelukkig ook terug in dit boek. Ik heb genoten van dit verhaal. Jammer dat hiermee de vriendenreeks is afgesloten, want ik zou best wel nog meer over ze willen lezen.

Ben jij op zoek naar kerstboeken? Ik recenseerde in december 2017 Vrienden voor het leven van Astrid Harrewijn, Winter in New York van Chantal van Gastel, Een wonderlijke winterreis van Corina Bomann en Midden in de winternacht van Kristin Hannah:

Wist je dat ik samen met Sanne, Astrid Harrewijn voor We Love Feelgood mocht interviewen? Zie hier ons interview.


Titel: Vrienden voor het leven
Auteur: Astrid Harrewijn
Uitgeverij: De Boekerij
Genre: Feelgood roman
ISBN nummer: 9789022574447, 9789402309058

Lees ook eens de boeken van Chantal van Gastel, Marian Keyes, Cathy Kelly of Gayle Forman.