contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
After Anna Todd boeken deel 1

Recensie After van Anna Todd

♥♥♥♥ -hartjes

Ik vond de After Anna Todd boeken best dikke pillen en, zag er vooraf tegenop om aan deze serie te beginnen. Maar dik zegt ook niets. Ik heb After deel 1 met veel plezier gelezen. En het was ook erg snel uit. Te snel. Ik wil meer lezen van de After serie!

Over After

Haar toekomst heeft Tessa al helemaal uitgestippeld. Ze gaat later trouwen met haar perfecte vriendje Noah. Ze wil graag bij een uitgever gaan werken, of zelf een boek schrijven. Maar nu gaat ze eerst studeren. Maar dan ontmoet Tessa haar nieuwe kamergenote en diens vrienden. Het zijn niet de nette normale mensen waar ze op hoopte. Deze studenten zitten onder de piercings en tatoeages. Zo leert ze Hardin kennen, hij zit onder de tatoeages en is lomp en bot en gemeen. En toch ontstaat er een aantrekkingskracht tussen Tessa en Hardin. Ze zal moeten gaan kiezen tussen haar veilige jeugdvriendje, of de ruwe spannende en gevaarlijke Hardin.

Setting

De setting vind plaats op de universiteit in Washington. Tessa gaat daar op kamers wonen en probeert nieuwe vrienden te maken. Ze is een beetje een einzelgänger dus is dit haar eerste moeilijke stap. Ondanks dat haar kamergenote Steph op eerste gezicht eng lijkt, weet Steph haar mee te nemen naar een feestje en aan de anderen voor te stellen. Tessa voelt zich niet helemaal op haar plek hier, maar ze probeert er het beste van te maken.

Ik was nieuwschierig

Ik was al heel lang nieuwsgierig naar dit boek. Anna Todd is op Wattpad ontdekt. Ze heeft hier online haar een fan fiction verhaal heeft geschreven en zoveel volgers gekregen dat er vervolgens een uitgever interesse kreeg om het te publiceren. Voor ik ging lezen las ik verdeelde meningen over dit boek. De één vind dit helemaal niets. De ander vind het geweldig. Toen ik begon met lezen, ging ik er dan zonder veel verwachtingen in.

Dit boek leest zo lekker vlot. Vanaf het begin voel je al een spanning tussen de regels die in het hele verhaal blijft. De personages zijn beeldend neergezet en extreem. Tessa is een rustig en beleefd meisje die we langzaam zullen zien groeien. Ze heeft haar mondje bij zich, maar is goedgelovig en iets te naïef.
Er is iets in het verleden van Hardin gebeurd waardoor hij is zoals hij is. Hij wil er niet over praten dus dit blijft mysterieus. En toch kan je zijn jeugdtrauma voelen. Hij is gemeen. Lomp. Bot. Ik mag hem niet. En ik blijf steeds zo hopen dat Tessa hem kan veranderen. Want hij heeft diep in zich ook een zachte en lieve kant. Maar op sommige momenten, als hij weer eens zo grof bezig is, vraag ik me af waarom Tessa niet eens echt goed voor zichzelf opkomt. Ik leef met haar mee.
De vrienden van Hardin zijn typische tieners die alleen aan zichzelf denken, lekker willen feesten en zichzelf voorop stellen. Tessa probeert zich hierin aan te passen, maar ze is duidelijk anders dan de rest. Gelukkig heeft ze ook nog Landon, een nieuwe studievriend van Hannah die iets te oppervlakkig blijft, maar wel in het verhaal niet mag ontbreken. Hij staat voor Tessa’s oude toekomstplannen: Landon heeft een veilige relatie en samen hebben ze hun toekomstplannen gemaakt.

Ik vond dit best een dikke pil, maar ik heb het met veel plezier gelezen. Aan de ene kant blijft de vaart er het hele verhaal inzitten, maar naar het einde toe had ik het ook een beetje gehad. Het grootste thema is het aantrekken en wegduwen tussen Tessa en Hardin. Maar dan, opeens aan het einde komt er een zo onverwachtse wending. Ik had hem totaal niet zien aankomen. En ik wil weten hoe het verder zal gaan. Ik wil meer en ben dan ook zeker van plan om meer After Anna Todd boeken te gaan lezen.

After Anna Todd boeken serie

De After Anna Todd boeken bestaan uit de volgende delen:
After 1- Hier begint alles
After 2 - Je kan niet leven zonder hem
After 3 - Hij hoort bij jou
After 4 - Voor altijd
Before - nooit meer zonder (novelle)

Andere vergelijkbare boekenseries

Als je van de After Anna Todd boeken hebt genoten, weet ik zeker dat je onderstaande boekenseries ook leuk gaat vinden:
Losing it serie - Cora Carmack
Rosemary Beach serie - Abbi Glines
Wacht op mij serie – Jennifer Armentrout

Lees ook mijn andere recensies

recensie Ik niet op jou van Sally Thorne recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel recensie Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan

Verdere informatie over After Anna Todd

Titel: After
Auteur: Anna Todd
Genre: New Adult
Uitgeverij: Boekerij
Taal: Nederlands
ISBN: 9789402303254, 9789022572955, 9789402304534
Recensent: Nathalie Koenekoop

Hou jij van Romantische New Adult boeken? Lees dan ook eens de boeken van Jennifer Armentrout en Cora Carmack.