contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
recensie De meisjes van Manhattan Fiona Davis

De meisjes van Manhattan - Fiona Davis

♥♥♥♥♥ -hartjes

Wow! De Meisjes van Manattan van Fiona Davis pakte me vanaf de eerste bladzijde. Als lezer leer je eerst kennismaken met Rose die bij haar vriend is ingetrokken in het Barbizon gebouw. Ze is opgejaagd en probeert haar best voor hem te doen, maar hij laat haar in de steek en gaat terug naar zijn ex-vrouw vanwege problemen met hun dochter.

Rose is journaliste en hoort over een tragisch ongeluk dat in de jaren 50 in het Barbizon huis is gebeurd. Ze gaat op onderzoek uit en is vastbesloten hier een artikel over te schrijven. Naast de verhaallijn van Rose gaan we terug naar de jaren 50. Darby trekt in het Barbizon huis en volgt een secretaresse opleiding. Ze heeft moeite met wennen aan deze totaal andere omgeving dan haar thuis in Ohio.

De personages zijn goed overtuigend neergezet. De schrijfstijl is mooi beeldend. Bij de eerste bladzijde kreeg ik trek in de door Rose klaargemaakte risotto. Later waande ik me mee uit met Darby in een Jazzclub uit de jaren 50. De afwisseling tussen Rose en Darby leest fijn. Het verhaal is spannend en Feelgood. En ik wil naar New York! Maar dan het New York van de jaren 50. Met de meisjes van Manhattan heeft Fiona Davis een mooi debuut geschreven. Ik hoop dat er meer boeken van haar gaan volgen. Ik kijk er al naar uit.

Lees ook mijn andere recensies


Titel: De meisjes van Manhattan
Auteur: Fiona Davic
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Feelgood roman

Vind jij De meisjes van Manhattan liefde ook een mooi boek?
Lees dan ook eens De geheimzinnige tuin van Sarah Jio of Voor altijd van Harriet Evans.