contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek Misverstand in de middle of nowhere

Recensie Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen

♥♥♥♥ -hartjes

Ik mocht Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen lezen met de Hebban Leesclub.

De vriend van Dorothee is vertrokken naar Amerika. Daarna verliest Dorothee haar baan. Het loopt allemaal niet zoals ze wil. Dan krijgt ze van de notaris te horen dat ze een boerderij heeft geërfd in de Achterhoek, van haar opa. Er zitten wel voorwaarden aan, maar ze besluit om de Achterhoek een kans te geven en vertrekt. Op deze plek zijn haar dierbare herinneringen van vroeger, Maar als ze op de boerderij aankomt blijkt er al iemand te wonen, namelijk Wes. Dorethee zal de komende 30 dagen met hem in de boerderij moeten wonen, want pas als ze 30 dagen blijft, is de boerderij voor haar.

Het proloog begint hilarisch en wekt meteen interesse. Als lezer zal je hierdoor snel in het verhaal komen, mooi gedaan. Na het proloog gaan we vijf dagen terug en leren we Dorethee kennen. Andere boeken die ik las van Lis Lucassen waren New Adults, maar al snel vind ik dit boek typisch chicklit. Een fijne chicklit; de schrijfstijl is lekker vlot, maar wel beeldend en na het proloog volgen opnieuw heerlijk komische situaties. Soms zelfs heel overdreven en dat maakt personage Dorothee wel een beetje naïef, maar het past wel goed in chicklit stijl.

Personage Dorothee vind ik goed neergezet als personage, ondanks dat ze me net iets te naïef overkomt. Ze maakt een mooie groei door, zeker met betrekking tot haar verleden. Ze is het contact met haar opa verloren omdat haar moeder na het overlijden van haar vader naar het westen is verhuisd. De herinneringen van vroeger komen naar voren.

Naast de verhaallijn om 30 dagen in het huis te moeten wonen voor de erfenis lopen er kleinere verhaallijnen, zo wordt onder andere de achtergrond van Wes ook met een goed opgebouwde verhaallijn verteld. Dit geeft hem en het verhaal een mooie diepgang.

Ik vond het ook leuk om weer eens een Nederlands boek te lezen dat zich eens niet in Amsterdam afspeelt, maar in de Achterhoek. Ik kom daar ook regelmatig en vind het dorpse gevoel en omgeving goed uitgwerkt. Ik nam vroeger dezelfde trein als Dorothee en tijdens het lezen voelde het dan ook alsof ik weer eventjes in de Achterhoek was, of in die trein onderweg naar de Achterhoek.

Misverstand in de middle of nowhere is een heerlijke chicklit in de Achterhoek.

Misverstand serie van Lis Lucassen:

Misverstand in the middle of nowhere
Misverstand in de urban jungle
Misverstand in Milaan (preqel)

Ander boeken van Lis Lucassen die ik recenseerde:

GrenzeloosOver Lis Lucassen