contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
foto e-boek Sprookjes bestaan niet Jeske Meinema

Sprookjes bestaan niet van Jeske Meinema

♥♥♥♥ -hartjes

Een heerlijke vlotte chicklit met een pretpark als setting. Hier wordt je gewoon vrolijk van.

Amelie’s passie is dansen, maar dat ze daar haar werk van wil maken is niet geaccepteerd in haar familie. Ze moet concurreren met twee perfecte broers die het allemaal wel goed voor elkaar hebben. Als Amelie op de verkeerde auditie staat, niet het Nationaal ballet, maar auditierondes voor pretpark Elfelot, wordt ze aangenomen. Thuis liegt ze dat ze voor het Nationaal ballet is aangenomen, maar hoe lang kan ze deze leugen volhouden, want haar familie is opeens trots op haar.

Amelie werkt in een pretpark. De cover vind ik iets te druk, maar wel lekker vrolijk en heel passend bij het verhaal.

Het verhaal speelt zich grotendeels op een pretpark af en dat vind ik een leuke originele setting. De stukjes die in het pretpark afspelen geven mij zin om naar de Efteling te gaan, want deze setting is mooi beeldend en overtuigend neergezet.

Amelie is begin twintig en ze komt verwaand en puberaal over. Ze is onzeker omdat haar broers het in de familie gemaakt hebben en haar passie voor dansen niet geaccepteerd wordt. Ze woont nog thuis en gedraagt zich nog als een puber. Langzaam zien we Amelie in het verhaal volwassen worden en groeien. Het stoorde niet in dit verhaal, maar ik had wat meer overtuigende danspassie willen zien in Amelie, want ondanks dat ze graag zou willen werken bij het Nationaal ballet, ze oefent nooit in dansen en dit maakt haar lui overkomen. Haar familie is lekker chicklit-overdreven neergezet, wat een leuk vleugje humor in het verhaal brengt. Amelie’s collega’s zijn divers en voegen allemaal hun eigen bijdrage aan het verhaal.

De schrijfstijl leest zo heerlijk vlot, ik had het boek dan ook binnen twee dagen uit.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel recensie Onder de Ombuboom Santa Montefiore recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes

Titel: Sprookjes beswtaan niet
Auteur: Jeske Meinema
Genre: Chicklit / Feelgood

Hou jij van vrolijke boeken? Lees dan ook eens Liefde en Geluk van Jenna Evan Welsch