contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto e-boek Ik wil niet voor je vallen

Recensie Ik wil niet voor je vallen - Christina Lauren

♥♥♥♥ -hartjes

Ik wil niet voor je vallen is mijn kennismaking met Christina Lauren, en smaakt naar meer.

Carter en Evie ontmoeten elkaar op een feestje van gezamenlijke vrienden en hebben een klik. Ze daten een paar keer. Dat ze beiden agent zijn voor concurrerende bedrijven proberen te negeren. Maar als hun bedrijven fuseren en er 1 plek is voor hun functie verandert alles. De strijd barst los, of zal de liefde toch nog kunnen overwinnen?

Christina Lauren is niet een schrijfster, maar pseudoniem voor het schrijversduo Christina Hobbs en Lauren Billings.

Evie en Carter zijn de hoofdpersonages die het verhaal maken. Je leest vanuit de perspectieven van deze twee hoofdpersonen. Evie is een sterke vrouw, werkt al jaren voor een seksistische baas Brad, maar laat zich niet kennen. Ze weet dat ze beter moet zijn dan de rest, en is dan ook een workaholic. Ze geeft weinig prijs, en als lezer kunnen we ook niet altijd 100% in haar hoofd kijken. Dat maakt haar fascinerend en geeft bewondering.
Carter wordt haar nieuwe collega, en concurrent. Alles lijkt hem net iets gemakkelijker af te gaan en Brad schijnt hem wel te mogen. Ook is hij veel opener en als lezer kan je je wel voorstellen waarom zoveel vrouwen op hem vallen. Hij is een cutie.

De schrijfstijl leest prettig en bevat leuke humor. De dialogen tussen Evie en Carter geven de vonkjes waar tussen hen. En al begint het eerste stukje een beetje traag, daarna heeft het verhaal een heerlijke vaart.
De setting is op een kantoor in Hollywood waar veel namen worden genoemd. Af en toe net iets te veel en moest ik nadenken wie wie ook al weer is.
Vooral de beste vriendinnen van Evie, waar ze ook mee samenwerkt, en de gezamenlijke vrienden van Evie en Carter, Michael en Sarah vullen het verhaal goed. Ze horen in het verhaal, maar hebben maar een klein plaatsje in het geheel.
Brad, de seksistische baas is erg goed neergezet, je zal hem absoluut niet mogen, en je goed gaan zitten irriteren.

Mijn conclusie: Een heerlijk verhaal.

Hou jij van dit soort chicklit / rom-com boeken? Lees dan ook eens Boyfriend material van Alexis Hall.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel recensie Ik niet op jou van Sally Thorne

Titel: Ik wil niet voor je vallen
Auteur: Christina Lauren
Genre: Chicklit
Gelezen uitgave: E-book Bookchoice
Uitgeverij: Xander Uitgevers