contact
recensies  
feelgood  
blog   
blog   feelgood   recensies   contact  

Recensie Boyfriend material - Alexis Hall

♥♥♥♥♥ -hartjes

Over Boyfriend material

Twee tegenpolen die een neprelatie aangaan.
Twintiger Luc is homoseksueel en zoon van een bekende rockstar. Hij heeft geen contact met zijn vader, maar heeft wel last van de status van zijn vader. De pers stalkt hem en schrijft graag negatieve artikels. Zijn laatste roddelbericht brengt hem dan ook goed in de problemen. Hij organiseert voor zijn werk een benefiet diner, maar in plaats van nieuwe aanmeldingen komen er steeds meer afzeggingen. Luc heeft een goed imago nodig. Met een respectabele vriend zal de pers hem serieuzer nemen en dit zal zijn imago verbeteren. Er is weinig tijd om even snel een vriend te vinden, maar zijn vrienden komen met Olivier, de ideale kandidaat. Ze kennen elkaar al. Niet dat Luc een hekel heeft aan Olivier. Olivier is een perfectionist, supernetjes en gestructureerd. Luc is chaoot en rommelkont. Toch spreken ze af om tijdelijk te doen alsof, zodat Luc beter zal overkomen in de pers. De neprelatie is tijdelijk en hierna kunnen ze beiden hun eigen weg weer gaan.
Foto Boyfriend material - Alexis Hall

Alexis Hall

Alexis Hall is een Engelse auteur en heeft al wat titels op zijn naam staan. Boyfriend material is zijn eerste vertaling naar het Nederlands.
Boyfriend material is deel één van een trilogie. Husband material is de Engelse titel van deel twee (in augustus 2022 uitgekomen) en The Amnesia plot van deel drie (is ook nog niet in het Engels uitgekomen). Hopen dat Zomer en Keuning ook de andere boeken gaat vertalen, want het boek is een heerlijke rom-com; een goede dosis humor en romance. Dit vraagt naar meer!

Personages

Ik vind de hoofdpersonen Luc en Olivier ubercute neergezet. Het zijn twintigers die nog zoekende zijn naar zichzelf. Ze vinden het in het begin moeilijk, maar leren om open over hun worstelingen te praten. Ik hou van dit soort personages.

Boyfriend material is vanuit één perspectief geschreven, namelijk vanuit Luc. Luc is een twintiger en heeft een slechte relatie ervaring achter de rug waardoor hij niet zo snel een nieuwe relatie aandurft. Toch moet hij een relatie aangaan om zijn baan te kunnen redden. Als een neprelatie met Olivier zich als mogelijkheid voordoet, komt hem dat wel heel goed uit.

Luc heeft Olivier een paar keer ontmoet op feestjes bij zijn beste vriendin. Hij weet dat Olivier een lage dunk over hem heeft. Zelf vindt hij Olivier saai. Ze zijn tegenpolen. Olivier heeft een goede baan als advocaat. Alles wat Olivier doet, doet hij doordacht. Olivier houdt van structuur. Luc werkt voor de enige werkgever was die hem wilde aannemen en denkt vooraf nooit na bij wat hij doet. Luc is een chaoot.

In het verhaal zien we Luc groeien. Hij komt arrogant over bij anderen, maar is onzeker. In de neprelatie maakt hij fouten, maar hij probeert beter zijn best te doen. Dit maakt hen voor de lezer een mooi personage en zien we hem ook groeien. Hij leert van zijn fouten. Ondanks zijn brutale karakter en chaotische eigenschappen is Luc een fijn persoon. Hij is hiermee heel mooi neergezet door de auteur.

Olivier is perfect. Smetteloos. Je zou denken dat zo iemand niet kan bestaan en later in het verhaal komen we erachter waarom Olivier zo perfect is. Dit vind ik mooi gedaan. De auteur heef Olivier heel bewust op deze manier neergezet.

Schrijfstijl

Boyfriend material is een chicklit die lekker vlot is geschreven. Een rom-com die je aan het lachen maakt. De schrijfstijl van Alexis Hall is vlot met hilarische en cynische humor. Je leest vanuit het perspectief van Luc en hij is chaotisch, je moet er even aan wennen, maar hierna leest het boek heerlijk en ga je van de hoofdpersonages Luc en Olivier houden.

Lees ook mijn andere recensies

Andere rom-com boeken

Vond jij Boyfriend maerial van Alexis Hall ook een heerlijke rom-com? Lees ook eens Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur of Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren.

Uitgever

De Nederlandse vertaling van Boyfriend material is uitgegeven door Zomer en Keuning, zowel als paperback als e-book.
Ik las het e-book. Zoals ik al eerder aangeven is dit deel één van een trilogie. Deel 2 Husband material is in augustus 2022 in het Engels uitgekomen. Er is nog geen informatie wanneer deel 2 in Nederland uitkomt. Deel 3 The Amnesia plot moet nog in het Engels uitkomen.

Titel: Boyfriend material Auteur: Alexis Hall
Genre: Chicklit
Uitgever: Zomer en Keuning
Taal: Nederlands
ISBN: 9789020541458, 9789020541465
Recensent: Nathalie Koenekoop