contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
 book sleeves    "> Recensie Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy

Recensie Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy

♥♥♥ -hartjes

Heb boek vertelt vanuit twee perspectieven, namelijk Lisa en Cathy. Het grootste gedeelte perspectief is vanuit Ilse. Al snel zit je in het verhaal, Lisa is naar Ierland verhuisd om in een dorpje dierenarts te zijn. Ze mist Amsterdam, maar wil niet terug. Ze is bang, aangezien er weinig leuke mannen wonen, dat ze hier single oud zal worden. En dan is er William, van wie ze een huisje huurt. Zijn ouders zijn overleden en om het enorme familielandgoed te kunnen erven moet hij zich eerst verloven. Hij probeert Lisa te overtuigen om haar verloofde te spelen, zodat hij geld vrij krijgt om het landhuis op te kunnen knappen. Maar Lisa kan William wel schieten. Ze vindt hem maar irritant en verwend.

Het boek leest vlot, door een fijne schrijfstijl. Vanuit Cathy's perspectief, die nu maar heel klein is vind ik te weinig geschreven. Haar verhaallijn had langer mogen zijn en het gaat haar allemaal wel heel gemakkelijk af nu. Er zitten leuke lekker sarcastische dialogen in tussen Lisa en Wiilam. De skype gesprekken tussen Lisa en Tess (Lisa's vriendin uit Amsterdam) zijn grappig, maar er zijn ook stukjes dialoog die overbodig zijn, die niets aan het verhaallijn en de personages toevoegen.
Het steeds maar om elkaar heen draaien van Lisa en William, terwijl ze elkaar duidelijk niet mogen, ik vond het niet helemaal geloofwaardig.
Enkeltje Ierland is een leuk romantisch boek om tussendoor te lezen.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie laat me gaan van gayle forman recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes


Ik las Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy voor een Hebban We love Feelgood Buddyread.
Wist je dat ik samen met Helma, Charlotte de Monchy voor We Love Feelgood mocht interviewen? Zie hier ons interview.


Titel: Enkeltje Ierland
Auteur: Charlotte de Monchy
Uitgeverij: De Boekerij
Genre: Chicklit

Houd jij van chicklit boeken? Heb jij de boeken van Lindsey Kelk, Rachel Gibson, Jenny Colgan, Sarah Morgan, Jill Mansell en Freya North al gelezen?
Nieuwsgierig naar boeken van Ierse chicklit auteurs? Lees eens de boeken van Marian Keyes, Maeve Binchy, Cathy Kelly , Sheila o’Flanaghan en Ciara Geraghty