contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Recensie Die onvergetelijke zomer Elin Hilderbrand

Recensie Die onvergetelijke zomer - Elin Hilderbrand

♥♥♥ -hartjes

Op Boekenfestijn kwam ik steeds vaker boeken van Elin Hilderbrand tegen. Een New York times bestseller schrijfster belooft de achterflap. Haar covers stralen zomer uit en zo belandden er twee boeken van haar in mijn boekenkast.

Toen ik voor de #wlfgzomerchallenge een boek met een zomerromance zocht greep ik meteen naar Die onvergetelijke zomer. Het verhaal voldoet ook aan een zomerromance, maar eigenlijk speelt een groot deel van het verhaal zich in de winter af. De cover vind ik dan ook bedrieglijk.

Claire is kunstenares en moeder van vier jonge kinderen. Ze voelt zich schuldig dat haar jongste te vroeg is geboren en is hierdoor gestopt met haar kunstenaarswerk.
Ze probeert voor haar gezin te leven en heeft eigenlijk geen tijd voor het helpen organiseren van een festival. Toch zegt ze ja als ze wordt gevraagd. En de samenwerking die ze heeft met Lock hiervoor verandert haar.

Ik weet na het lezen van dit boek niet zo goed wat ik hier nou van vind.
Die onvergetelijke zomer is een leuk boek, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is niet meer en niet minder. Het verhaal voelt niet origineel aan en ik begrijp de hoofdpersonage Claire niet zo goed. Haar beweegredenen zijn niet overtuigend.
Het boek is leuk genoeg om helemaal uit te willen lezen, maar na het lezen van dit boek word ik niet zo heel enthousiast om nog meer boeken van Elin Hilderbrand te willen gaan lezen. Ik zal haar nog een kans gunnen met het andere boek uit mijn boekenkast, maar ik ben bang dat haar schrijfstijl mij gewoon niet zo aanstaat; het is niet vlot, het is niet traag, het is gewoon niet mijn ding.


Titel: Die onvergetelijke zomer
Auteur: Elin Hilderbrand
Uitgeverij: De Boekerij
Genre: Feelgood