contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  

recensie de geheimzinnige tuin Sarah Jio

De geheimzinnige tuin - Sarah Jio

♥♥♥♥ -hartjes

Je beleeft als lezer twee periodes, begin tweede wereldoorlog en een halve eeuw later:
-De Amerikaanse Flora reist net voor het begin van de tweede wereldoorlog naar Engeland voor een opdracht. Ze moet een bijzondere bloem, de Middlebury Pink (een Camelia) vinden en stelen voor een bende. Als kindermeisje gaat ze dienst bij de familie om zo onopvallend op zoek te kunnen gaan naar de Middleburry Pink.
-Meer dan een halve eeuw later vlucht Addison voor een geheim uit haar verleden. Ze gaat met haar echtgenoot Rex voor een zomer naar Engeland, naar datzelfde landhuis. Rex mag niet achter haar geheim komen en Addison hoopt dat ze hier veilig is. Ze vindt een oud plakboek met alle Camelia's uit de tuin en stuit op een mysterie.

Het landhuis en tuin worden mooi beeldend omschreven. Je waant je als lezer zelf wandelend door de Camelia tuin, gaat zelfs zelf op onderzoek uit, want waar zou die Middlebury Pink nou staan?
De personages worden mooi afgewisseld en houden de spanning in het verhaal. Het verleden en heden vullen het totaalplaatje van het verhaal mooi aan en komen aan het einde samen.
En het is niet alleen maar Feelgood, er zit ook een thriller element in wat het verhaal steeds spannender maakt.


Titel: De geheiminnige tuin
Auteur: Sarah Jio
Uitgeverij: De Boekerij
Genre: Feelgood roman
Gelezen uitgave: 2017

Houd jij van feelgood boeken met een thriller elementje? Lees dan ook eens Voor altijd van Harriet Evans en De meisjes van Manhattan van Fiona Davis