contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
kringloopboek Cat van Freya North

Recensie: Cat - Freya North

♥♥♥ -hartjes

#wlfgzomerchallenge - een boek dat zich in Europa afspeelt.

Afgelopen winter stuitte ik in een tweedehands winkel op het feelgood boek Cat van Freya North. Mijn interesse in dit boek was al eerder gewekt, het speelt zich namelijk af tijdens de Tour de France en ik was blij dat ik nu een echt exemplaar had gevonden. Het boek stopte ik in mijn boekenkast, van de zomer, nam ik me voor. Van de zomer tijdens de Tour de France ga ik dit boek lezen. Ik verheugde me er al op.
En toen kwam er begin deze maand de Readingchallenge van We Love Feelgood. Hoe Europeser kan een boek zijn; een boek over DE wielerwedstrijd van Europa. En zo begon ik afgelopen week na de start van De Tour met lezen van Cat en kan ik nu het eerste puntje van de Challengelijst afvinken: een boek dat zich afspeelt in Europa.

Van Freya North zijn er tien boeken naar het Nederlands vertaalt die zo tussen 1999 en 2010 zijn uitgegeven. Volgens het boek dat ik nu heb is haar genre Lite Literair. Geef het beestje een naam, het zijn in ieder geval Feelgood boeken. Haar boeken zijn helaas niet meer verkrijgbaar in de boekhandels (zover ik weet).
Freya North heeft een eigen specifieke schrijfstijl en bij elk boek dat ik van haar heb gelezen moest ik eerst eventjes wennen aan haar verteltoon. Absoluut niets negatiefs hiermee, het is iets dat anders is en mij opvalt. Ik heb nog niet alles van haar gelezen en tot nu toe haar boeken drie of vier sterren gegeven.

Over het boek Cat. Cat is gedumpt en pakt haar kans om haar leventje in Engeland even te ontvluchten en gaat in Frankrijk als sportjournaliste van de Tour de France aan de slag.
Ik kende haar al een beetje, eerder dit jaar had ik Pip van Freya North gelezen en Pip is een van haar zussen. Ik leef in dit boek mee met Cat, ze is onzeker, alleen in een mannenwereldje en probeert haar kans te grijpen met deze tour op een vast bestaan als sportverslaggeefster. Gelukkig maakt ze al snel nieuwe vrienden en in de liefde heeft ze zo ook haar eigen uitdagingen.
Door Cat leer ik ook de wielrenners kennen uit deze Fictieve Tour de France. Als snel heb ik mijn favoriet, Luca Jones. Zal hij succes gaan hebben?
Er doet ook een fictieve Nederlandse wielrenner mee, Jesper Lomers en net als in het echte leven, het houdt de tour spannend, zeker omdat hij het goed doet. Wie gaat de uiteindelijke fictieve Tour winnen?
Het sterke van dit boek vind ik dan ook de belevenis van deze fictieve Tour, de setting is heel goed neergezet. Het is wel even wennen, allemaal moeilijke namen, de ene keer worden ze compleet, dan weer bij voornaam, dan weer bij achternaam genoemd, dit maakt het verwarrend en ik moest vaak eventjes terugbladeren, wie is we ook alweer? Maar dat heb ik bij de echte Tour ook.
Het romantische gedeelte vind ik iets minder, dit komt goedkoop en doktersromannetjesachtig op mij over, daarom geef ik het als waardering maar drie hartjes.

Naast Pip heeft Cat nog een zus, namelijk Fen. Fen houdt er twee mannen op na en kan maar niet kiezen. Fen heeft ook haar eigen boek gekregen en haar wil ik graag ook beter leren kennen.
Een mooie uitdaging om op zoek te gaan naar dit boek dat helaas alleen nog maar tweedehands verkrijg baar is. Op naar de zomer boekenmarkten, en anders op naar de kringloop, of Marktplaats afstruinen.

Lees ook mijn andere recensies


Titel: Cat
Auteur: Freya North
Uitgeverij: De Boekerij
Genre: Feelgood roman, chicklit