contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie erlijn    book sleeves     feelgood     recensies     b    contact  
Foto boek Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh

Recensie Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh

♥♥♥♥♥-hartjes

Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh voelde tijdens het lezen als een moderne versie van Romeo en Julia

Na een ontmoeting op straat zijn Sarah en Eddie zeven dagen samen. En deze zeven dagen waren perfect. Dit is echte liefde. Eddie belooft om Sarah te bellen, maar dat doet hij niet.
Wat is er gebeurd? Er moet iets aan de hand zijn en Sarah kan het niet loslaten.

Sarah is echt smoorverliefd. Ondanks dat ze geen reactie krijgt van Eddie blijft ze hopen. Haar telefoon controleren, hem online stalken. En toch stoort me dit niet, alhoewel ik haar wel wil toeroepen: zet die gast gewoon uit je kop! Dit wordt helemaal niets! Toch krijg ik begrip voor Sarah. Ik begrijp haar wel. Heerlijk eigenlijk, dat high gevoel van smoorverliefd zijn.

Ik was al snel ge�nteresseerd in Zeven dagen toen ik dit boek bij verwachte boeken zag staan. De cover ziet er zo schattig uit en de verhaallijn sprak mij erg aan: Na zeven perfecte dagen in een bubbel van verliefdheid, verdwijnt die persoon terwijl hij beloofde om te bellen.
Maar hij belt niet meer. Reageerd niet op berichtjes. Waarom? Wat is er gebeurd? Want er moet iets gebeurd zijn, toch? Er moet iets bijzonders achter zitten�

De schrijfstijl vind ik mooi. Heel mooi. Mooie zinnen en beeldend. Ik zie Eddie al voor me, met dat blatende schaap praten als Sarah voorbij loopt. De discussies tussen Sarah en Eddie zijn sterk en laten je goed kennismaken met deze twee personages.
Ik vind af en toe wel dat Sarah te veel met haar hoofd in het verleden zit. Maar later zal blijken dat we deze informatie nodig hadden.
De auteur zet je af en toe op het verkeerde spoor, maar door korte flashbacks naar het verleden, en brieven, wordt je beeld veranderd en zit je weer goed, begrijp je het allemaal, want vooral het eerste gedeelte roept heel veel vragen op.
Omdat de auteur steeds maar een kleine dosis info weggeeft blijft het verhaal spannend. Heel spannend.
De personages, voornamelijk Sarah vind ik echt en geloofwaardig. Ondanks wat er in het verleden is gebeurd met Sarah heb ik bewondering voor haar. Ze is een doorzetter. Haar vrienden zijn beeldend en levendig, zo met hun eigen problemen. En ondanks dat steunen ze Sarah. Sarah boft met zulke fijne vrienden om haar heen.

Het boek bestaat uit drie delen. Er zit voornamelijk na deel twee een cliffhanger in die je door wil laten lezen. Dit is zo�n boek waarin alles klopt, waarin je af en toe op het verkeerde been wordt gezet, waar heerlijke drama in zit. Maar waar ook een mooie heftig thema in zit, en uiteraard ook Feelgood. Ik vind dit een geweldig boek. Een van mijn lievelingsboeken van 2018.

Lees ook mijn andere recensiesIk las dit boek ook met Hebban Feelgood club als feulleton: deel 1, deel 1B, deel 2, deel 3,

Titel: Zeven perfecte dagen
Auteur: Rosie Walsh
Genre: Feelgood roman
Originele Titel: The man who didn't cal / Ghosted
Aantal pagina's: 332
Gelezen uitgave: recensie exemplaar
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 9 978 90 225 8239 8

Lees dan ook eens Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman, Jouw perfecte jaar van Charlotte Lucas of Weet je nog van Virginnie Grimaldi.