contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek Vind ik leuk

Recensie Vind ik leuk?! van Holly Bourne

♥♥♥♥♥ -hartjes

Vind ik leuk?! van Holly Boune vind ik leuk. Heel leuk!

Tori is de dertig gepasseerd en waant zich gelukkig. Want ze heeft een bestseller boek op haar naam staan en een vaste relatie. Om haar heen trouwen vrienden, krijgen vriendinnen baby's. Voor Tori is dat niet belangrijk, want haar vriend Tom wil dat nog niet.
Maar is ze echt wel zo gelukkig?

De cover belooft Bridget Jones met een rafelrandje. En na dit boek gelezen te hebben vind ik het boek deze belofte waarmaken, alhoewel ik zelf meer denk aan de moderne Bridget Jones (in tijden van social media).

Ik had vooraf een luchtige chicklit verwacht. En ja, dit boek is misschien dan wel een chicklit, want er zit een goede dosis humor in, maar het heeft net ietsje meer, er zit een mooi dieper thema in verweven en het leest soms een beetje als het zelfhulpboek dat hoofdpersonage Tori zelf heeft geschreven.
Dit is een chicklistisch zelfhulfboek voor dertigers. Het dertigers dilemma "Is dit alles" wordt in dit boek op een grappige, maar ook serieuze manier behandeld:
Hoofdpersonage Tori heeft jaren geleden een zelfhulpboek geschreven voor twintigers en nu ze de dertig is gepasseerd moet ze een boek voor dertigers schrijven. Maar Tori heeft een writersblock, omdat ze zelf een beetje vastzit in haar echte leventje. Op Instagram en tijdens evenementen showt ze hoe perfect haar leventje is, maar nu haar vrienden om haar heen trouwen en baby's krijgen wil ze weten waar ze aan toe is in haar relatie met Tom. En daar krijgt ze niet echt duidelijkheid in. Is ze nog wel echt gelukkig met hem?

Het perspectief wordt vanuit Tori beschreven en we leren haar vriend Tom kennen, die de laatste tijd alleen maar interesse heeft in zijn telefoon, en haar beste vriendin Dee, de eeuwige single. Tori is mooi neergezet als vrouw die naar buiten een sterke vrouw lijkt die nooit fouten maakt, maar van binnen zo ook haar eigen onzekerheden heeft.
De bijpersonages Tom en Dee zijn ook goed neergezet. Ze voegen iets toe aan het verhaal en ondanks dat ze geen perspectief krijgen leef ik ook mee voor Dee, die in dit verhaal een grote verandering meemaakt in haar leven. Tom blijft een beetje op de achtergrond, maar zijn personage is wel echt onmisbaar in dit verhaal.

De titel vind ik helemaal 100% passen bij dit verhaal. Het gaat over ons leven beter verkopen in de sociale media en de social media is echt heel leuk uitgewerkt in dit boek. We lezen facebook berichten van vrienden, maar zien ook zwart wit Instagram fotootjes. Je kan ze nog net niet liken of erop reageren.

Ik wilde maar door blijven lezen in dit boek. Het einde vond ik mooi en dit boek gaat op mijn lijstje favorieten van 2018. Een echte aanrader.

Lees ook mijn andere recensies

Titel: Vind ik leuk?!
Auteur: Holly Bourne
Genre: Chicklit/Feelgood roman
Originele Titel: How do you like me now?
Aantal pagina's: 335
Gelezen uitgave: 2018
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 978 94 027 0149 4

Dankjewel Harper Collins voor het beschikbaar stellen van het recensie exemplaar van Vind ik leuk?!.