contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek Verras me van Sophie Kinsella

Recensie Verras me van Sophie Kinsella

♥♥♥ -hartjes

Eigenlijk zijn 3 hartjes te weinig voor Verras me van Sophie Kinsella, het zit tussen 3 en 4 hartjes in.

Sylvie en Dan zijn al heel wat jaren gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis en een prima baan. Dan krijgen ze na een gezondheidskeuring te horen dat ze heel oud kunnen worden en nog wel achtenzestig jaar zo kunnen doorgaan. Daar schikken Sylvie en Dan van en ze besluiten dat ze elkaar gaan verrassen. Maar verrassingen kunnen ook goed mis gaan...

Sophie Kinsella heeft een heerlijke humoristische verteltoon van schrijven. Ook bij Verras me is dat weer goed gelukt. Maar met hoofdpersonage Sylvie heb ik geen klik. Ik mag haar niet zo. Mens, waar maak je je druk om denk ik steeds. Op haar werk vind ik haar ook niet echt goed bezig, waar ik me aan ga storen. Nu is het ook de bedoeling dat je haar als lezer een verwend nest gaat vinden, maar ik krijg heel lang geen empathie met Sylvie. Ik vind haar te egocentrisch. Pas op een derde begin ik haar eindelijk te mogen. Het verhaal is geloofwaardig, alhoewel er wel veel in gehint wordt. Toch is het plot verrassend, het wordt heel spannend naar het einde toe en toen had ik het ook echt te doen met Sylvie, werd ze veel sympathieker.

Wat me opvalt is dat naast de naam Dan er best regelmatig het woord dan wordt gebruikt. Het lijkt wel een stopwoordje door het verhaal heen. Ik vraag me af of de vertaler dit bewust heeft gedaan, of dat dit toeval is.

Al met al, Verras me is een leuke chicklit waar de humor niet aan ontbreekt en weer een vlotte Kinsella schrijfstijl heeft. Maar Sophie Kinsella heeft wel veel betere chicklit op haar naam staan, zoals Wat spook je uit? en Aanpakken! die wel 5 sterren verdienen.Lees ook mijn andere recensies


Ik las dit boek samen met de Hebban feelgood club.

Titel: Verras me
Auteur: Sophie Kinsella
Genre: Feelgood roman
Originele Titel: Surprise me
Aantal pagina's: 375
Gelezen uitgave: 2018
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 9 789044 353624

Hou jij van veel humor in boeken? Zo ja, heb jij al boeken van Marian Keyes, Lindsey Kelk en Charlotte de Monchy al gelezen?