contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     book sleeves     recensies     berlijn    contact  
Foto boek Onder de Italieaans zon van Santa Montefiore

Recensie Onder de Italieaans zon van Santa Montefiore

♥♥♥-hartjes

Onder de Italieaanse zon van Santa MOntefiore speelt zich grotendeels in Toscane af en is hierdoor een ideaal vakantieboek.

Weduwe Grace wil naar een kookcursus in Toscane. Voor haar omgeving is dit raar, want ze zet zelden een stap buiten het Engelse dorpje Devon. Haar dochter Carina, workaholic en eigenlijk helemaal geen tijd hiervoor, besluit met kleindochter Anasthasia mee te gaan. Is het wel zo toevallig dat Grace deze vakantiebestemming heeft uitgekozen? Ze heeft een geheim verleden die ze eindelijk durft te vertellen. Haar kleindochter Anasthasia luistert geboeid.

Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog nooit iets van bestseller auteur Santa Montefiore had gelezen voor ik aan onder de Italiaanse zon begon. Toch stond Santa Montefiore al een hele tijd hoog op mijn lees bucket list en ik had dan ook steeds Fairfield park in mijn boekenkast klaar liggen. Maar steeds belandde dit boek onderop mijn leesstapel en begon ik er niet aan. Ik was een beetje bang dat ik haar schrijfstijl toch niet zo leuk zou vinden, omdat ze ook veel historische elementen in haar boeken heeft.

En wat jammer is dit, want vanaf het begin snap ik wel waarom haar boeken hoog in de bestsellerlijsten belanden. De personages zijn vanaf het begin al beeldend en levendig. Ik zat dan al snel in het verhaal, omdat die personages voor mij echt zijn gaan leven.

In eerste instantie lees ik veel liever de stukken die zich in het heden afspelen, maar het verhaal in de flashbacks wordt ook steeds spannender. Zo spannend, dat ik baal als we dan weer terug gaan naar het heden.

Wel vind ik de perspectieven niet helemaal logisch. Flappie, een bijpersonage krijgt af en toe ook een hoofdstukje. Ik snap wat de auteur hier mee uit wil beelden en dat had niet gelukt zonder haar niet aan het woord te laten. Maar haar verhaallijn is te kort en lijdt alleen maar af van het echte verhaal. Had dit thema dan weggelaten en onthouden voor een ander boek. Voor de rest vond ik het een mooi verhaal. Ik ben van plan nog eens een boek van Santa Montefiore te gaan lezen.

Lees ook mijn andere recensies

Ik las dit boek ook voor een We love Feelgood Buddyread

Titel: Onder de Italiaanse zon
Auteur: Santa Montefiore
Genre: Feelgood roman
Originele Titel: The Temptation of Gracie
Aantal pagina's: 400
Gelezen uitgave: 2018
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 9789 022574676

Geniet jij ook zo van de boeken van Santa Montefiore? Lees dan ook eens de boeken van Erica James, Mary Mc Near en Debby Macomber.