contact
berlijn
recensies
feelgood
book sleeves   
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     book sleeves     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek ***

Recensie Mijn zoete wraak van Jane Fallon

♥♥♥♥ -hartjes

Mijn zoete wraak van Jane Fallon is een heerlijk hilarisch boek. Wat een heerlijke humor!

Mijn zoete wraak van Jane Fallon is een heerlijk hilarisch boek. Wat een heerlijke humor! Paula leest 1 appje op het mobieltje van haar man en is er van overtuigd dat hij vreemd gaat. Ooit wilden ze beiden acteur worden. En toen werd Paula zwanger. Robert is nu wel acteur, maar zij heeft haar carriere voor hun kind moeten uitstellen. Ook gunde Robert haar later niet die kans om actrice te worden. Paula is verbitterd. Na dat appje is het voor Paula genoeg. Ze wil wraak!

Ik vind die stap naar wraak net iets te ongeloofwaardig, maar uiteindelijk, als lezer krijg je door dat ze verbitterd is geworden, toch wel weer logisch. Het verhaal is hilarisch. Wat een heerlijke dosis humor. Het wordt allemaal wel een beetje onrealistisch en te overdreven, maar dat geeft niet, dat maakt het juist grappig.

Hoofdpersonage Paula maakt een mooie groei door waardoor je als lezer gaat meeleven. Ze gaat echt aan zichzelf werken, zet goed door en daardoor krijg je als lezer bewondering voor haar. Je ziet haar van een onzeker type steeds meer groeien naar een vrouw die weer weet wat ze wil en zich ook steeds sterker en zelfverzekerder gaat voelen. Hoe Paula is neergezet, maakt het verhaal.

De bijpersonages vallen iets buiten de boot. Saskia vond ik een nepfiguur, wat ook vast de bedoeling was, maar ze krijgt wel een stukje perspectief. Ik voel weinig empathie voor haar.
Van Robert blijft het heel lang gissen, want zijn kant van het verhaal krijgen we niet te horen.
Myra, de vriendin en baas van Paula vond ik wel heel leuk, ondanks dat ze geen belangrijke rol speelt in het verhaal. Ze is meer een klankbord voor Paula.

Al met al vond ik dit een heerlijk boek. De kleine kritische puntjes zijn niet belangrijk, want de balans is goed en het boek vind ik absoluut vier hartjes waart. Ik heb genoten van dit verhaal.

Lees ook mijn andere recensies

Ik las dit boek ook samen met Hebban Club Feelgood

Titel: Mijn zoete wraak
Auteur: Jane Fallon
Genre: Chicklit
Aantal pagina's: 384
Gelezen uitgave: 2018
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
ISBN: 9789026144295 , 9789026144301

Lees jij graag chicklits? Heb jij mijn chicklit zomerfavorieten Vind ik leuk?! van Holly Bourne of 19% kans op geluk van Yvanka van der Zwaan al gelezen?