contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek Wedden dat ik blijf Marijke Vos en bijpassende booksleeve

Recensie Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

♥♥♥♥ -hartjes

Marijke Vos heeft al een flinke lijst boeken op haar naam staan. Wedden dat ik blijf is het derde boek dat ik van haar las. Vraagt dit boek van haar om toch weer meer boeken te gaan lezen?

Weer een boek lezen van Marijke Vos stond al hoog in mijn leesbucketlist. Voor Hebban Feelgood heb ik haar in 2017 mogen interviewen. Haar selfpubbers debuut Spreading the news was toen al een tijdje uit en zou opnieuw door een uitgever worden uitgegeven. Ik vond het een leuke humoristische chicklit, leuk geschreven voor een debuut. Hierna heeft Marijke Vos trouwens niet stil gezeten, er staat inmiddels een mooie lijst feelgood boeken op haar naam.

In 2018 las ik Van Chanel naar Flanel en toch duurde het tot Wedden dat ik blijf dat ik pas een derde boek van Marijke Vos ben ga lezen. En vraagt het na dit boek te hebben gelezen om meer boeken van Marijke Vos te gaan lezen?

Eerst over haar boek Wedden dat ik blijf. Debby woont in Amsterdam en haar leventje bestaat uit deadlines halen op het werk, samen naar feestjes gaan met haar collega en vriend Stijn, en veel bezoekjes aan haar zus Hilde en diens gezinnetje. Debby droomt van het platteland en een alpaca boerderij. Hilde heeft andere dromen, maar wil ook weg uit de stad. De zussen sluiten een weddenschap af. Wie het eerst een huisje in het platteland vindt bepaalt in welk dorp ze zullen gaan wonen.

Het plaatje op de cover past helemaal bij dit idee, met de alpaca’s, een verliefd stelletje en een boerderij op de achtergrond en met de vrolijke lichtjes heel mooi neergezet zou ik het boek alleen al om de cover kopen.

In de eerste drie hoofstukken maak je kennis met Debby en valt je meteen op dat ze een hechte band heeft met haar zus Hilde. De beweegredenen om weg te willen uit de stad zijn duidelijk.
De personages uit het dorp maken het Debby uiteraard in eerste instantie niet al te gemakkelijk om te integreren in het dorpsleven.

Debby is als hoofdpersonage goed neergezet. We lezen het verhaal vanuit haar perspectief. Ze heeft al eerder een studie niet afgemaakt en is met haar baantjes nooit ergens lang blijven hangen. Ze worstelt in haar relatie met Stijn. In het dorp brengt de knappe Rogier haar in contact met dorpsgenoten die haar kunnen helpen, en ook een oogje op haar lijkt te hebben. Het is mooi om te zien hoe ze langzaam groeit.

In een nieuw dorpje integreren gaat uiteraard niet vanzelf, en Debby krijgt genoeg tegenslag. Vooral de setting van het dorp is mooi neergezet, mede door deze tegenslag, maar ook door de personages die Marijke hierbij inkleurt en het in de hoofden van de lezer mooi beeldend maakt.

Liefde voor dieren, en vooral liefde voor Alpaca’s is een mooi thema in het verhaal. Na het lezen van dit verhaal, droom ik stiekem ook een beetje over een boerderijtje en een weilandje met Alpaca’s.

Marijke Vos heeft een mooie schrijfstijl. De zinnen hebben een fijne balans zodat het lekker vlot leest. De motieven van haar personages zijn geloofwaardig neergezet. Kleine details in haar schrijfstijl brengen een glimlach op je gezicht, zoals bijvoorbeeld de namen van de dieren.

En vraagt het na dit boek te hebben gelezen om meer boeken van Marijke Vos?
Yes. Ik laat nu geen drie jaar meer tussen een volgende boek van Marijke Vos komen.

Onderstaande lijst boeken heeft Marijke Vos reeds geschreven:
Wedden dat ik blijf
De matchmaker
Champagneglazen en tranentrekkers
Bierbrouwers en wijnvaten
Picknicks en catwalks
Ik plijt voor jou
Glitterkanonnen en bridezilla’s
Bruidstaarten en slagroomspuiten
Slingers en stellages
Pijpenstelen en modderspoelen
Peddelen en proosten
Suikerspinnen en tandenstokers
Het staat in de sterren
Alles op alles
Van Chanel naar Flanel
Ik kom je halen
Start spreading the news

Wat vind je trouwens van de bijpassende boeksleeve op de foto?
Ik heb er een paar beschikbaar in mijn Etsy shop, zie deze link. Zie je de boeksleeve er niet tussen staan? Stuur me een berichtje, misschien kan ik nog een paar boeksleeves bijmaken.