contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto e-boek Nu even niet

Recensie Nu even niet Marian Keyes

♥♥♥♥♥ -hartjes

De schrijfstijl van Marian Keyes. You love it or you hate it. And I love it. Ik ben fan!

In Nu even niet van Marian Keyes wil Hugh, de man van Amy een break. Hij wil een half jaar reizen. Zonder Amy. En ook zonder de kinderen. Hij houdt nog steeds van haar, maar hij wil een tijdelijke break. Wat doet dat met Amy? En wat wil zij?

Wat was het lang wachten op een nieuw boek van Marian Keyes. Maar, yes! Het was het wachten allemaal waard.
En wat is Nu even niet lekker dik! Even was ik bang dat hij te dik zou zijn en daardoor te lang van stof. Heel eventjes. Want het is toch wel zo dat de schrijfstijl van Marian Keyes iets te langdradig kan worden.
Maar gelukkig. Ook bij Nu even niet leest haar schrijfstijl heerlijk weg. Met de absurde familie van Amy zit er meteen lekker veel humor in het verhaal. De personages zijn goed neergezet, ondanks dat ze erg overdreven zijn. Het maakt ze juist zo leuk.

Ondanks dat boeken van Marian Keyes in het genre chicklit vallen, in dit boek zit diepgang, Nu even niet is absoluut geen oppervlakkig boek, maar zet je aan het denken. Marian Keyes behandelt diverse thema´s, oa: midlife crisis, abortus, dementie, maar zonder dat ze het boek zwaar maken. Juist door de overdreven humor van de personages leef je wel mee, maar blijft alles luchtig.
Omdat het boek zo lekker dik is heb je het gevoel dat je een hele hoop meemaakt met hoofdpersonage Amy en haar familie. In het begin is ze een beetje terughoudend, maar uiteindelijk gebeurt er heel veel. En haar dochters hebben zo ook hun problemen en eigen willetjes.

Ik vind het ook wel leuk dat haar hoofdpersonages zijn meegegroeid. Als dertiger las ik de boeken Van Marian Keyes over dertigers. Nu ik veertig ben, is haar hoofdpersonage ook veertig. En er zit ook een stukje herkenbaarheid in, vanwege de leeftijd.

Ja. Nu even niet is een absolute aanrader. Een van mijn lievelingsboeken uit 2018.

Titel: Nu even niet
Auteur: Marian Keyes
Genre: Chicklit roman
Originele Titel: The Break
Aantal pagina's: 544
Uitgeverij: De Boekerij

Ik heb een zwak voor Ierse Feelgood auteurs. Lees naast de boeken van Marian Keyes ook eens boeken van de Ierse Feelgood auteurs Anna McPartlin, Cathy Kelly en Maeve Binchy.