contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek Eens gegeven van Charlotte de Monchy

Recensie Droom van een zomer van Susan Wiggs

♥♥♥♥♥ -hartjes

Waarom altijd maar nieuwe boeken recenseren? Voor vandaag een budget recensie, want Droom van een zomer van Susan Wiggs is vanaf deze zomer voor maar € 8,99 te koop, en zeker een aanrader. Een heerlijke summerread.

Sonnet is goed bezig, nog voor ze 30 wordt heeft ze een al mooie carrière in the city, met een prestigieuze uitzending naar het buitenland in het vooruitzicht. En ook die perfecte knappe en carrière bewuste partner heeft ze al. Nu nog echt verliefd worden, maar daar heeft ze het te druk voor.
Als ze hoort dat haar moeder ernstig ziek is zet ze haar carrière en relatie on hold. Ze gaat terug naar het dorpje waar ze is opgegroeid en waar ze Zach niet, ooit haar beste vriend, niet kan ontlopen. Ze weet alleen nog niet of die hechte vriendschap nog goed kan komen, alles is veranderd.

Ik kocht Droom van een zomer omdat ik voor mijn vakantie vrolijke zomerse boeken zocht en ik de naam Susan Wiggs steeds vaker tegen kwam, maar haar boeken nog niet kende. Het werd tijd om daar verandering in te brengen. En die cover is zo lekker vrolijk en zomers. Te laat had ik door dat dit deel 9 van een serie is. Gelukkig kan je dit deel gewoon los worden gelezen, elk deel heeft weer andere personages maar het hoofdecor is Avalon, een mooi idyllisch dorpje.
De setting vond ik dan ook mooi neergezet. Een gedeelte speelt zich af en Manhattan, maar als Sonnet in Avalon komt krijg je door Sonnets jeugdherinneringen en de nieuwe beelden een mooi gevoel over dit dorpje.

Als personage is Sonnet goed neergezet, haar beweegredenen om een grootse carrière op te zetten hebben een oorzaak, ze wil zich bewijzen tegenover haar ambitieuze vader. Hij doet mee met de verkiezingen voor senator en zij wil de perfecte dochter voor hem zijn. Sonnet is al een sterke vrouw, maar maakt een hele mooie groei door. Haar moeder heeft borstkanker en dit thema geeft het verhaal een mooie diepgang. Samen gaan dochter en moeder de strijd tegen deze ziekte aan. Ondanks dat dit een belangrijk thema voor het verhaal is blijft het luchtig lezen, omdat er in Avalon voldoende andere dingen voor Sonnet zijn om zich op te richten. In Avalon leert ze weer zijn wie ze echt is.
De spreuk “Zorg ervoor dat je het niet te druk hebt om verliefd te worden” wordt een paar keer door Sonnets moeder als wiijze raad gegeven en die wijsheid vind ik mooi en neem ik mee uit dit boek.

Ik vind Susan Wiggs een prettige en vlotte schrijfstijl hebben en ik ben zeker van plan meer van haar te gaan lezen na Droom van een zomer.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Ik niet op jou van Sally Thorne recensie Bestemd voor mij Chantal van Gastel

Titel: Een droom van een zomer
Auteur: Susan Wiggs
Genre: Feelgood
Gelezen uitgave: 2019
Uitgeverij: HarperCollins

Hou jij ook van feelgoodboeken met diepgang? Lees dan ook eens de boeken van Marian Keyes en Emily Giffin.