contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Recensie De vrouw van de rechter Ann O'Loughlin

Recensie: De vrouw van de rechter - Ann O'Loughlin

♥♥♥♥ -hartjes

Ik kreeg de kans om dit boek voor de Hebban Hot or Not vooruit te mogen lezen. Ik heb een zwak voor Ierland en Ierse schrijvers en greep deze kans meteen om kennis te maken met een voor mij nog onbekende Ierse uteur.

Na het overlijden van haar vader gaat Emma terug naar haar ouderlijk huis om de spullen van haar vader op te ruimen. Haar moeder heeft ze nooit gekend en ze vindt oude spullen van haar moeder. Er blijkt een lang verborgen familiegeheim.

Het duurde even voor ik in het verhaal kwam, drie vertel perspectieven wisselen net iets te snel achter elkaar af, waardoor ik teveel werd afgeleid. Maar eenmaal kennisgemaakt met de hoofdpersonages vond ik het een mooi verhaal.
Het plot is goed uitgewerkt, vind ik geloofwaardig en geeft power aan dit verhaal. Door de zoektocht van Emma, en vlagen informatie die via Grace en Vikram wordt gegeven, kom je steeds een stapje dichterbij de waarheid. En juist door steeds kleine informatiestromen werd mijn interesse gewekt naar wat die exacte waarheid is.

Halverwege het boek ging ik dan ook helemaal meeleven met Grace en werd ik steeds nieuwsgieriger naar Emma´s moeder, en Emma´s zoektocht naar het verleden. Wat is er precies gebeurd? Waarom zat Grace in een gesticht, was ze echt gek?

De vrouw van de rechter is een mooi verhaal, maar ook een beetje triest. Ik moest af en toe bijna een traantje laten.
Maar het is ook absoluut een Feelgood boek, met een opgelucht gevoel sloeg ik het boek dicht na de laatste bladzijde.


Benieuwd of dit boek voor ons allemaal een Hot is geworden? Zie Hot or not De vrouw van de rechter

Lees ook mijn andere recensies

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie laat me gaan van gayle forman recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyesTitel: De vrouw van de rechter
Auteur: Ann O'Loughlin
Uitgeverij: Bruna uitgevers
Genre: Feelgood roman

Vind jij De vrouw van de rechter van Ann O'Loughlin een mooi boek?
Lees dan ook eens Voor altijd van Harriet Evans, Laat me gaan van Gayle Forman, de meisjes van Manhattan van Fiona Davis en De geheimzinnige tuin van Sarah Jio.