contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Recensie Het meisje in de trein van Paula Hawkins

Recensie Het meisje in de trein - Paula Hawkins

♥♥♥♥ -hartjes

Ik las buiten mijn feelgood comfortzone met de thriller Het meisje in de trein van Paula Hawkins.

Rachel is alcoholiste en treint elke dag langs het huis waar zij nog steeds zou willen wonen. En in datzelfde rijtje woont het perfecte stelletje waar zij jaloers op is. Ze zien er zo gelukkig uit. Zij wil dat leven. Of haar oude leven van toen zij ook zo gelukkig was en daar zelf nog woonde.

Het verhaal begint op monotone verteltoon. In de ochtend en avond zit Rachel in de trein en overdenkt haar leven. Wat is er mis gegaan? Dit begint op een gegeven moment een beetje saai te worden. Maar gelukkig komt er op tijd toch spanning in het verhaal. Een spanning die langzaam, maar goed wordt opgebouwd. Het thema alcoholisme is duidelijk zichtbaar en heel geloofwaardig neergezet. De schrijfstijl leest prettig en de drie vrouwelijke personages die het perspectief doen zijn goed neergezet, ook al mag ik ze eigenlijk niet, ik wil door blijven lezen. Door stukken uit het verleden krijg ik steeds meer een beeld wie deze drie vrouwen zijn.

Ondanks dat het geen Feelgood boek is, dit is toch echt wel een thriller met een zwaar thema (alcoholisme), vond ik dit een goed boek.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie laat me gaan van gayle forman recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes
Titel: Het meisje in de trein
Auteur: Paula Hawkins
Genre: Thriller


Lees ook eens de Feelgood boeken met een vleugje thriller: De geheimzinnige tuin van Sarah Jio, De meisjes van Manhattan Fiona Davis of Voor altijd van Harriet Evans.