contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek Het meisje in de brief

Recensie Het meisje in de brief van Emily Gunnis

♥♥♥ -hartjes

Het meisje in de brief van Emily Gunnis is een heftig verhaal, maar geschreven in een prettige schrijfstijl.

Journaliste Samantha raakt door middel van oude brieven, die ze bij haar oma leest, geïnteresseerd in de geschiedenis van St. Margaret, een tehuis voor ongehuwde zwangere moeders. Ze stuit op een reeks onverklaarbare overlijdensgevallen van mensen die een link hebben naar St. Margaret. Een dezer dagen beginnen ze met de sloop van dit tehuis en Samantha besluit om voordat ze met de sloop starten zelf op onderzoek te gaan.

Het verhaal is fictief, maar wel gebaseerd op hoe het er in de jaren 50 aan toe ging en dit is best wel heftig allemaal. Gelukkig blijft het boek desondanks prettig lezen. Ik vind de cover een thriller gevoel weergeven en dat past dan ook mooi bij het verhaal.

De personages uit het verleden zijn goed uitgewerkt en worden goed beeldend neergezet, ik leefde goed mee met Ivy, het meisje uit de brief. Ook de andere personages uit het verleden, die ook in het heden een rol spelen, kweken bepaalde gevoelens op, alleen hebben sommige daarvan geen schone lei. Als lezer had ik voor sommige dingen dan ook geen medelijden voor bepaalde mensen.

Personage Samantha wordt gebruikt om het heden te vertellen, maar ik vind haar verhaallijn aan het einde te abrupt en beknopt afgelopen. Ze maakt geen groei door, ze is alleen op onderzoek uit en is gebruikt in het verhaal om als spreker in het heden te dienen. Aan het einde zijn er een paar dingen verandert voor haar, maar in plaats van hier tevreden mee te zijn, lijkt het alsof ze nog steeds twijfelt en daardoor vind ik haar een beetje dom overkomen.

De schrijfstijl leest prettig en aan het einde wordt het ook echt spannend, ik wilde weten hoe het precies zat. Er worden ook een paar moordscenes uitgeschreven, maar omdat je dit van tevoren weet zit hier niet echt spanning in en komen deze stukjes saai over.

Ik vond Het meisje in de briefeen heftig verhaal, geschreven met een prettige schrijfstijl. De verhaallijn uit het verleden is goed neergezet en loopt mooi door in het verheden, alleen had Samantha uit het heden iets beter uitgewerkt gemogen voor mij.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Cafe zon en zee Jenny Colgan recensie liefde en geluk van jenna evans welch recensie laat me gaan van gayle forman recensie Nachten in New York van Sarah Morgan recensie nooit meer van colleen hoover recensie nu even niet van marian keyes

Titel: Het meisje in de brief
Auteur: Emily Gunnis
Genre: Thriller
Gelezen uitgave: 2018
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN nummer: 9789402730302, 9789402756920 Lees ook eens de boeken van Sara Jio of Fiona Davis.