contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek Het is ingewikkeld

Recensie Het is ingewikkeld van Kaat de Kock

♥♥♥♥ -hartjes

Het is ingewikkeld van Kaat de Kock is een fijne chicklit van Belgische bodem.

De cover van Het is ingewikkeld is zuurstokroze en mierzoet. Ik vind het lekker chicklit uitstralen. In de winkel zou ik dit boek dan ook zeker in mijn handen pakken. Ik vind de cover wel heel erg lijken op de chicklit Mijn zoete wraak, die afgelopen zomer is uitgekomen, die is ook roze met een waterijsje op de cover.

Tijdens de eerste bladzijde wordt je al als lezer op het verkeerde been gezet door de auteur. Geweldig, dit trok me meteen in het verhaal. Mijn interesse was gewekt.

Er zit door het hele boek heen een heerlijke dosis humor, maar af en toe ontbreekt de vaart in het verteltempo een beetje. Dit omdat de auteur soms net te lang doorgaat op iets en het hoofdpersonage vanuit haar perspectief soms net iets te veel uitlegt en doordenkt over iets.

Toch blijft het verhaal fijn lezen. Er gebeurt voldoende om als lezer verder te willen blijven lezen. Ook zit er diepgang in het verhaal, het thema eenzaamheid en vriendschap zit mooi in het verhaal verweven.

Als je het vooraf nog niet wist zal het je tijdens het lezen wel opvallen dat dit een Belgische auteur is. Ik vind het een schattige taal en leuk om te lezen. Je voelt zo ook dat het verhaal zich in Belgie afspeelt.

Esther is in een begin een heerlijk chaotisch personage: het zit haar niet mee en als lezer voelde ik in het begin met haar mee. Vooral na die eerste bladzijde.

Daarna vind ik haar te impulsief. Het einde vind ik dan ook niet goed / geloofwaardig: Esther is net iets te desperate en duikt te snel met mannen het bed in. Ik had hierdoor geen empathie meer voor haar. Ze leert te laat haar lesje en daardoor maakt ze in het verhaal een te langzame groei door. Het einde geeft me hierdoor geen goed gevoel over de hoofdpersonage. Het klopt niet. Is aan het einde opeens te spontaan en impulsief.
Gelukkig heeft Esther voldoende goede eigenschappen waardoor ik geen hekel aan haar kon hebben.

Ik vond dit een leuke chicklit met een fijne schrijfstijl, een goede dosis humor en voldoende diepgang. Ik wil meer van haar gaan lezen na dit debuut.
Ik heb 4 hartjes gegeven, maar het boek zit tussen 3 en 4 voor mij. Het is te goed om maar 3 hartjes te geven, maar omdat het verteltempo soms net iets te veel vertraagd net geen 4 hartjes waard.

Lees ook mijn andere recensies

recensie Nachten in New York van Sarah Morgan