contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek het geheim van mijn man van liane moriarty

Recensie Het geheim van mijn man - Liane Moriarty

♥♥♥ -hartjes

Het verhaal in geheim van mijn man van Liane Moriarty heeft een langzame vaart, maar een goed uitgewerkt plot.

Cecilia vindt tussen oude spullen op zolder een brief die gericht is aan haar, maar die ze pas mag openen na de dood van haar man. Wat doet ze ermee? Wat staat er in die brief?

Het geheim van mijn man wordt vanuit meerdere perspectieven verteld en daardoor laat het verhaal me niet zo snel meeslepen. Ik kom er niet zo goed in. Net als ik aan een perspectief ben gewend gaat hij over naar een ander hoofdpersonage en moet ik weer even terugbladeren omdat ik niet meer weet wie wie ook alweer is. Hierdoor leest het boek in het begin erg warrig. Ik word te veel afgeleid om snel door dit boek heen te kunnen lezen. Het verhaal heeft dan ook een traag verteltempo. Ik mis vaart in het verhaal.
Toch, ondanks dat ik er in moest komen en het soms verwarrend vond wekte het boek mijn interesse. En eenmaal gewend aan het langzame tempo leer ik de personages uiteindelijk steeds beter en beter kennen.

De hoofdpersonen die aan het woord komen zijn overtuigend neergezet en hebben allemaal hun eigen problemen. In het begin staan ze heel ver van elkaar af, maar langzaam wordt het steeds duidelijker hoe ze toch met elkaar verbonden zijn. En door die brief weet ik dingen die zij niet weten. Ik zou ze de waarheid toe willen fluisteren, maar wat zullen de consequenties hiervan met Cecilia doen? Ik leef met Cecilia mee. Het plot is mooi uitgedacht. Het is een spannend verhaal, want moet het geheim van Cecilia's man nou geheim blijven, of kan ze het toch beter opbiechten?


Lees ook mijn andere recensies.

recensie Nachten in New York van Sarah Morgan

Titel: Het geheim van mijn man
Auteur: Liane Moriarty
Genre: roman
Aantal pagina's: 397
Uitgeverij: AWBruna

Lees ook eens een boek van Sarah Jio, Lori Nelson Spielman of Fiona Davis.