contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek Een leven na jou van Jojo Moyes

Recensie Een leven na jou van Jojo Moyes

♥♥♥♥ -hartjes

Een Leven na jou van Jojo Moyes is het vervolg op de bestseller Voor jou. Voor jou is nog steeds een van mijn lievelingsboeken. Wat een mooi verhaal is dit. Kan het vervolg dit moois overtreffen?

Louisa Clark kan Will niet loslaten. Ze heeft het verlies nog niet goed verwerkt. Ze heeft een tijdje gereisd, maar woont nu in Londen en werkt als barvrouw in een Ierse pub.

Een leven na jou is ook weer een boek dat een specifieke Jojo Moyes stijl heeft. Het heeft iets ruws. Iets donkers. Het gaat bij Jojo Moyes niet alleen maar om de mooie dingen: het gaat om dingen die nu spelen in de maatschappij. In deel 1 was het natuurlijk een heel heftig thema. Deze keer is het iets minder, maar het thema van Een leven na jou wekt ook mijn bewondering. En dit thema is niet alleen de rouw (meer kan ik er niet over schrijven, zonder het plot te verklappen). De verhaallijn trok me weer helemaal in het verhaal. En omdat het thema totaal anders is dan deel 1 kan je beide boeken niet vergelijken met elkaar. Dit is het vervolg. Dit is een cadeautje voor de fans van Voor jou. Want we leven opnieuw met Louisa mee en ervaren hoe het haar verder verloopt.

Louisa Clark is als personage nog steeds mooi neergezet. Ze worstelt met haar dingen. Krijgt weer andere problemen op haar dak die ze graag wil oplossen, ook al is het niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ze denkt nog vaak aan Will, maar door nieuwe personages missen we hem niet. Want de jonge Lilly bijvoorbeeld met haar wispelturige karakter. Heeft haar moeder gelijk en is ze alleen maar een probleemkind? Of is haar moeder gewoon niet geschikt?

Dit boek was weer een heerlijk mooi Jojo Moyes verhaal. Ja, ik wil nog meer lezen over Louisa. En goed nieuws! Dat kan! Morgen ligt deel drie, Voor mij in de boekhandels!

Wist je dat ik Jojo Moyes vorig jaar mocht ontmoeten voor Hebban We love Feelgood? Zo stoer. Zie hier het verslag.

Titel: Een leven na jou
Auteur: Jojo Moyes
Genre: Feelgood roman
Originele titel: After you
Aantal pagina's: 392
Gelezen uitgave: Eerste druk januari 2016
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9 789026 139550

Geniet jij ook zo van de boeken van Jojo Moyes? Lees dan ook eens de boeken van Marian Keyes, Gayle Forman of Rowan Coleman.