contact
recensies   
feelgood   
blog   
home    feelgood    recensies    contact 
Foto boek xxx

Recensie De 9 dagen van Rabbit Hayes van Anna Mc Partlin

♥♥♥♥♥ -hartjes

Ik wilde dit boek al heel lang lezen, maar was ook een beetje bang dat ik het heel heftig zou gaan vinden.

De negen dagen van Rabbit Hayes gaat over de ongeneeslijk zieke Rabbit Hayes. In negen dagen leren we de familie van Rabbit Hayes kennen en de andere belangrijke mensen uit haar leven. Het perspectief wordt vanuit meerdere personages vertelt en dit maakt dat je als lezer een goed beeld krijgt van alle personen rondom Rabbit Hayes. Ze is belangrijk voor haar familie en vrienden.

Je beleeft gedurende het boek Rabbit Hayes laatste dagen als ze naar een verzorgingshuis gaat. De familieband wordt steeds sterker. Rabbits broer uit Amerika komt over en probeert voor zijn nichtje Jullit de stoere oom te zijn. De ouders van Rabbit willen het niet accepteren en blijven zoeken naar een oplossing om haar te laten overleven. De twaalfjarige dochter Julliet, waar Rabbit geen afscheid van wil nemen. Zus Grace die ook nog eens drie kinderen heeft om op te voeden en alles perfect wil doen. En dan zijn er zelfs nog een paar andere personages die het verhaal vormen. En ondanks alle deze personages en perspectieven wordt het verhaal wordt niet saai, het wordt juist intrigerend. De verhaallijn is goed opgebouwd en doordat het gezinsleven om Rabbit heen wordt verteld valt het thema ook niet zo heel heftig. Er gebeuren ook grappige dingen.

Dit was mijn kennismaking met Anna McPartlin en ik ga haar in de gaten houden, want ik wil meer van haar lezen. En mijn zwak voor Ierse Feelgood auteurs wordt ook weer versterkt, want ook Anna McPArtlin is Iers.


Alle recensies.

Titel: De negen dagen van Rabbit Hayes
Auteur: Anna Mc Partlin
Genre: Feelgood roman
Originele Titel: The last days of Rabbit Hayes
Aantal pagina's: 390
Gelezen uitgave: 2016
Uitgeverij: Bruna Uitgevers
ISBN: 9 789400 507104

Lees ook eens de boeken van Dani Atkins, Marian Keyes en Jojo Moyes.