contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Recensie Nu of nooit Marian Keyes

Recensie Nu of nooit - Marian Keyes

♥♥♥♥♥ -hartjes

Zoals jullie weten heb ik een zwak voor Ierse auteurs. Marian Keyes is een van mijn favoriete Ierse auteurs. Ze kaart serieuze onderwerpen aan, maar weet die met een goede dosis humor altijd zo neer te zetten dat het heerlijke vlotte chicklits blijven.

Nu of nooit is in 2000 voor het eerst uitgebracht in Nederland en de laatste druk dateert alweer uit 2009. Dit boek is niet meer in de boekhandels verkrijgbaar. Ik was super blij toen ik dit boek in een tweedehands winkel vond, aangezien er al een hele tijd geen nieuwe boeken van haar verschenen. Dit was voor mij een nieuwe Marian Keyes en ook deze keer een heerlijk boek met een serieus tintje, maar wel met lekker veel humor.
Tara, Katherine en Fintan zijn beste vrienden sinds hun schooltijd. Nu zijn ze dertig en is Fintan ziek. Hij geeft Katherine en Tara een in hun ogen onmogelijke opdracht. Natuurlijk willen ze dat niet doen, want er is helemaal niets met hun leventjes. Er ontbreekt helemaal niets, toch? Ze zijn gelukkig.

Dit boek leest weer heerlijk vlot. Ik leef mee met Tara en Katherine die goed neergezet zijn als personages. Tara laat in haar relatie over zich heen lopen, en Katherine is een zelfverzekerde single die mannen niet te dichtbij laat komen. Ze verschillen totaal van elkaar.
Fintan is een lompe zak, maar is ook wel weer logisch vanuit zijn situatie. De meiden worden door hem voor het blok gezet, maar ze zijn beiden koppig en willen hun probleem liever niet zo zien. Dit is zo heerlijk komisch neergezet door Marian Keyes. Ik heb genoten van dit boek.

Wist je dat er in april 2018 een nieuwe boek van Marian Keyes uitkomt? De titel is Nu even niet. De Engelstalige versie is al uitgebracht onder de titel The break.
Ik tel al af naar april om de Nederlandse uitgave te gaan lezen.
Lees ook mijn andere recensies:

recensie Mijn niet zo perfecte leven Sophie Kinsella recensie Glossy boerin Maureen du Toit recensie Scoop Iris Houx recensie drie vrienden een huis en een klusjesman recensie De vijfde brief Nicola Moriarty recensie Cat Freya North recensie Enkeltje Ierland Charlotte de Monchy recensie Nachten in New York Sarah Morgan recensie Love game Lauren Weisberger recensie Cafe zon en zee van Jenny Colgan


Titel: Nu of nooit
Auteur: Marian Keyes
Uitgeverij: De Boekerij
Genre: Chicklit

Houd jij van chicklit boeken met veel humor? Lees dan ook boeken van Sophie Kinsella, Jill Mansell, Jenny Colgan, Lindsey Kelk of Pippa Wright.
Of lees boeken andere Ierse feelgood schrijvers zoals Maeve Binchy, Cathy Kelly , Sheila o’Flanaghan en Ciara Geraghty.