contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  

Leesvoer (of filmvoer) voor op druilerige herfstdagen

De zomer is bijna voorbij, maar de maand september heeft ook wel wat. Heerlijke dramaboeken voor op druilerige regendagen. En als je toch geen zin hebt om te kijken, … je kan ook de film pakken. Met komende boeken (of films) zal je je vast vermaken op een regenachtige septemberdag:

Boek: Ingepikt – Emily Giffin
Film: Something borrowed
Rachel wekt als advocate in Manhattan. Zij heeft nog nooit iets wilds gedaan in haar leven. Op haar dertigste verjaardag geeft haar beste vriendin Darcy een feestje voor haar. Die nacht belandt Rachel, behoorlijk aangeschoten, in bed met Darcy's knappe verloofde Dex. Ze schaamt zich diep, maar weet dat ze het zó weer zal doen. Want Rachel is al heel lang stiekem verliefd op Dex. Maar hoe moet het nu verder? Durft ze het aan Darcy te vertellen? En hoe voelt Dex zich eigenlijk?

Boek: Waar is Bernadette van Maria Semple
Film: Where'd You Go, Bernadette
Bernadette was een getalenteerde architect. Nu is ze de vrouw van Elgie Branch, topman bij Microsoft, en moeder van Bee, de ideale dochter met hoge cijfers op school. Bernadette is niet sociaal, de rijkeluismoeders van school noemt ze muskieten en loopt ze uit de weg. Klusjes die geregeld moeten worden laat ze over aan haar Indiase personal assistent. Maar dan verdwijnt Bernadette. Bee hoopt haar moeder terug te kunnen vinden en gaat op onderzoek uit.

Boek: vrienden voor het leven van Maeve Binchy
Film: Circle of Friends
Vrienden voor het leven is het verhaal van drie vriendinnen die op weg naar volwassenheid verwikkeld raken in een zonderlinge driehoeksverhouding. Benny en Eve, twee hartsvriendinnen uit het Ierse dorpje Knockglen, gaan in Dublin studeren en sluiten daar al snel vriendschap met de aantrekkelijke en ambitieuze Nan. Het opwindende studentenleven brengt hun echter niet alleen geluk maar ook verdriet.

Boek: Voor jou
Film: me before you
Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

recensie Waar is Bernadette van Maria Semple