Recensie een bijzonder jaar van Lori Nelson Soielman

Een bijzonder jaar - Lori Nelson Spielman

♥♥♥♥♥ -hartjes

Wat een mooie kennismaking was dit met Lori Nelson Spielman. Ik had nog nooit iets van haar gelezen en trof dit boek in een minibieb aan. De mooie harde kaft geeft het boek al een speciaal gevoel.

Na hoofdstuk 1 had ik meteen al het gevoel dat ik dit boek geweldig zou gaan vinden. De arme Brett heeft haar moeder verloren en laat zich op de dag dat ze met familie afscheid nemen helemaal gaan en valt dronken van de trap. En als er tijdens het testament geen erfenis maar een oud lijstje van vroeger met haar levensdoelen krijgt die ze moet gaan behalen. Ik leef al helemaal met haar mee.

Het wordt een zoektocht naar wie ze ooit was. Ik vond het mooi om deze reis samen met haar mee te mogen maken. Brett is mooi overtuigend neergezet, een vrouw die haar zelfverzekerdheid is verloren en door dat lijstje dingen moet doen die ze nu niet meer zou durven. Brett groeit duidelijk in het verhaal.

De familie- en vriendschapsverhoudingen zijn realistisch, ze hebben niet altijd eerlijke bedoelingen. En de romantiek? Die blijft je als lezer ook boeien, blijft ze bij haar veilige wereldje met Andrew, of gaat ze op zoek naar de ware liefde?

Dit is een mooi boek. Een van mijn lievelingsboeken uit 2017.

Lees ook mijn andere recensiesTitel: Een bijzonder jaar
Auteur: Lori Nelson Spielman
Uitgeverij: De Boekerij
Genre: Feelgood roman

Vond jij dit boek ook zo mooi?
Lees dan ook Jouw perfecte jaar van Charlotte Lucas, Weet je nog van Virginie Grimaldi of Honderd stukjes van mij van Lucy Dillon.