Foto boek De verborgen geschiedenis van ons van Jessi Kirby

Recensie De verborgen geschiedenis van ons van Jessi Kirby

♥♥♥♥ -hartjes

De verborgen geschiedenis van ons is een fijne young adult feelgood over de zoektocht naar jezelf en volwassen worden.

Olivia wordt wakker uit een coma in het ziekenhuis. Ze heeft een auto-ongeluk gehad waar ze zich niets meer van kan herinneren. Ze herinnert zich niet meer dat ze een vriendje heeft. Maar ook niet dat een vriendschap met een van haar beste vriendinnen is beëindigd. Ze beseft dat ze vier jaar kwijt is. Vier jaar van haar tienerjaren. Haar ouders willen haar beschermen en houden haar ver weg van de buitenwereld. Olivia gaat zelf op onderzoek uit in de hoop om haar afgelopen vier jaar weer terug te vinden. Wie is ze geworden in die vier jaar?

De verborgen geschiedenis is een young adult boek en niet zo heel dik. De schrijfstijl leest fijn en vlot. Het thema vriendschap en volwassen worden is er mooi in verweven, het is duidelijk dat haar vriendinnen zijn veranderd, maar Olivia voor haar gevoel niet. Het verhaal begint op het moment dat Olivia wakker wordt uit haar coma en beseft dat ze haar geheugen kwijt is. Omdat je als lezer niet meer weet dan Olivia blijft er een spanning in het verhaal zitten. Net zoals Olivia wil je meer weten. Wat is er in die vier jaar gebeurd?
Olivia is mooi neergezet als personage, als lezer hoopte ik al snel mee dat ze haar verloren vier jaar terug zou vinden. De opbouw van het verhaal is prettig, op een langzame manier wordt er steeds een beetje meer informatie gevonden. En af en toe roept die informatie weer nieuwe vragen op. Naar het einde toe vond ik het steeds spannender worden en kon ik het boek niet meer wegleggen. Ik wilde blijven lezen. Het boek is eigenlijk veel te kort. De verborgen geschiedenis is een heerlijk feelgood young adult boek.


Alle recensies.

Titel: De verborgen geschiedenis van ons
Auteur: Jessi Kirby
Genre: Young adult
Gelezen uitgave: e-book
Uitgeverij: Harper Collins

Dankjewel Harper Collins voor het beschikbaar stellen van het recensie exemplaar van De verborgen geschiedenis.