contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
RECENSIE VOOR ALTIJD VAN HARRIET EVANS

Recensie Voor altijd - Harriet Evans

♥♥♥♥ -hartjes

Boeken van Harriet Evans staan voor lekker romantisch zwijmelen. Je houdt er wel of niet van.
En ik hou ervan.

Voor altijd speelt zich af in twee periodes, namelijk 1963 en 2009 en het is opgesplitst in drie delen, eigenlijk zelfs meer delen:
0 Het proloog dat zich afspeelt in 1963.
1 We maken kennis met Natasja in 2009 en lezen in Cecily s dagboek over het begin van de zomer van 1963 in Summercove Cornwall.
2 Via een alwetende verteller lezen we meer over de zomer in 1963 in Summercove Cornwall.
3 We gaan weer naar 2009 Natasja in Londen, maar ook terug naar Summercove Cornwall in 1963.

Door het boek heen blijf ik steeds terugbladeren naar het proloog. Deze lees ik steeds opnieuw. Wie zijn deze twee personen? Steeds vermoed ik weer anderen. Het verhaal blijft een spanning houden om te willen weten wie deze twee personen daadwerkelijk zijn, zelfs in het laatste gedeelte als we weer terug bij Natasja in Londen zijn. Dit vind ik heel mooi gedaan Het boek heeft twee verhalen, die wel met elkaar verbonden zijn: de zomer van 1963 in Cornwall met de vraag hoe is Cecily om het leven gekomen en 2009 waarin Natasja worstelt met het vreemdgaan van haar man en de schulden bij de bank die ze heeft.

Omdat de twee verhalen mooi in elkaar zijn verweven en de dood van Cecily mysterieus blijft, blijft dit boek me boeien. Ook de personages en de verhoudingen tussen hen zijn mooi neergezet: er hangt een broeierige sfeer die op springen staat. Gaat het nog goedkomen in deze familie? Net zoals andere boeken van Harriet Evans is dit weer een heerlijk romantisch zwijmelboek.


recensie overzicht

recensie Tussen zussen van Cathy Kelly recensie Twintig regels liefde Rowan Coleman recensie De meisjes van Manhattan Fiona Davis recensie Honderd stukjes van mij Lucy Dillon recensie Zoektocht terug Marina Folkers recensie Laat me gaan Gayle Forman recensie De gehimzinnige tuin Sarah Jio recensie Dans met mij Jojo Moyes recensie De vrouw van de rechter Ann O loughlin recensie Weet je nog Virginie Grimaldi

Voor Hebban We love feelgood las ik dit boek samen met Lore. Zie hier ons buddyread verslag.


Titel: Voor altijd
Auteur: Harriet Evans
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf


Houd jij ook zo van romantische boeken?
Lees dan ook eens de boeken van Cathy Kelly, Rachel Gibson, Sarah Morgan, Marian Keyes, Jill Mansell, Katie Fforde of Freya North.