contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek Versplinterd van Dani Atkins

Recensie Versplinterd van Dani Atkins

♥♥♥♥♥ -hartjes

Versplinterd van Dani Atkins lag al een tijdje ongelezen in mijn boekenkast. Te lang!

Want wat een mooi verhaal is Verspinterd van Dani Atkins.
Rachels wereld stortte in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy om het leven kwam. Vijf jaar na zijn overlijden wordt ze wakker in een ziekenhuis en blijkt hij nog te leven. Haar herinneringen van de afgelopen vijf jaar kloppen niet meer. Hoe kan dat? Wat is er nou echt gebeurd?

De cover van Versplinterd verwijst naar lezers van Jojo Moyes. En terecht. Ik denk dat liefhebbers van Een leven ja nou dit boek ook zullen waarderen. Versplinterd is een ontroerend verhaal. Ook schrijftechnisch zit het boek goed in elkaar. De personages zijn menselijk en daardoor ga je al snel meeleven. We volgen Rachel en maken kennis met haar vriendengroep en vader. Ondanks dat het allemaal heel vaag klinkt; met vijf jaar heel andere herinneringen wakker worden, is het verhaal heel geloofwaardig neergezet. Het klinkt logisch wat de artsen verkondigen. Toch heb je als lezer net als Rachel een andere verklaring nodig. En dat maakt juist die spanningsboog: je gaat met Rachel mee op zoektocht naar verklaringen en maakt kennis met haar verloofde en dood gewaande Jimmy.
Het voelt alsof Rachel wakker is geworden en een nieuwe kans krijgt. En als lezer hoop je dat ze naar jou luistert en de juiste keuze zal gaan maken. Mooi. Toen ik het boek uit had en dichtklapte klopte het gewoon allemaal.

recensie Nooit meer van Colleen Hoover recensie Weet je nog Virginie Grimaldi recensie De meisjes van Manhattan Fiona Davis recensie Honderd stukjes van mij Lucy Dillon recensie Laat me gaan Gayle Forman recensie Voor altijd Harriet Evans recensie Een leven na jou van Jojo Moyes recensie Het geheim van mijn man Liane Moriarty recensie Nu of nooit Marian Keyes

Alle recensies.

Titel: Versplinterd
Auteur: Dani Atkins
Genre: Feelgood roman
Originele Titel: Head of Zeus
Aantal pagina's: 302
Gelezen uitgave: 2015
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9 789032 514617

Heb jij al eens boeken van Dani Atkins, Jojo Moyes, Chantal van Gastel, Lucy Dillon of Fiona Davis gelezen?